En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

L'historiador Josep Otón diu que "actualment es detecta una nova inquietud espiritual dins la necessitat d'Absolut"

"La recerca espiritual en la societat postmoderna" és el títol de la conferència amb la qual es va obrir, divendres passat a Lleida, el V…

29 octubre 2015

Redacció

Comparteix
"La recerca espiritual en la societat postmoderna" és el títol de la conferència amb la qual es va obrir, divendres passat a Lleida, el V Congrés d'Espiritualitat, organitzat pel Carmel Descalç amb el lema "La interioritat habitada. El testimoni de Teresa de Jesús". La sessió va anar a càrrec de Josep Otón, doctor en Història i estudiós de l'espiritualitat, que ha resumit aquest dijous, en una entrevista a Ràdio Estel, la idea de fons de la seva intervenció. "Anava dirigida a plantejar quin és el panorama interior que tenim per situar el pensament de Santa Teresa en el context actual, en què es detecta una nova inquietud espiritual, amb una recerca que sovint no és cristiana però sempre, i això és el més important, amb la necessitat d'un Absolut", ha assegurat.
Otón, d'altra banda, ha destacat que "la interioritat habitada és un títol molt adient per a aquest V Congrés d'Espiritualitat, perquè de vegades es busca una interioritat buida, sense Déu". El també catedràtic ha destacat que "hi ha moltes coses que ens separen de l'època de Teresa de Jesús, però un element diferenciador és la dissociació o divorci entre la tradició i l'espiritualitat, que fa que es busqui una nova religiositat sense cap tradició". En aquesta línia, Otón ha comentat que "Teresa també va viure una espiritualitat molt intensa que va topar amb la rigidesa del seu temps, i el que va fer va ser reformar les estructures, que són, d'altra banda, necessàries".
L'Any Teresià que ara s'ha acabat és, segons Josep Otón, "un motiu perquè molta gent no creient s'hagi acostat a Santa Teresa, que està arribant fora dels límits de la comunitat de creients". Entre els motius d'això, ha apuntat que "aquest sorprenent fenomen, que fascina moltíssimes persones, té a veure amb el fet que Teresa era dona i va lluitar per la igualtat i la dignitat, enfrontant-se sovint a la mentalitat de la seva època".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 26'00") tota l'entrevista a Josep Otón.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció