En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'historiador Josep Otón diu que "actualment es detecta una nova inquietud espiritual dins la necessitat d'Absolut"

"La recerca espiritual en la societat postmoderna" és el títol de la conferència amb la qual es va obrir, divendres passat a Lleida, el V…

29 octubre 2015

Redacció

Comparteix
"La recerca espiritual en la societat postmoderna" és el títol de la conferència amb la qual es va obrir, divendres passat a Lleida, el V Congrés d'Espiritualitat, organitzat pel Carmel Descalç amb el lema "La interioritat habitada. El testimoni de Teresa de Jesús". La sessió va anar a càrrec de Josep Otón, doctor en Història i estudiós de l'espiritualitat, que ha resumit aquest dijous, en una entrevista a Ràdio Estel, la idea de fons de la seva intervenció. "Anava dirigida a plantejar quin és el panorama interior que tenim per situar el pensament de Santa Teresa en el context actual, en què es detecta una nova inquietud espiritual, amb una recerca que sovint no és cristiana però sempre, i això és el més important, amb la necessitat d'un Absolut", ha assegurat.
Otón, d'altra banda, ha destacat que "la interioritat habitada és un títol molt adient per a aquest V Congrés d'Espiritualitat, perquè de vegades es busca una interioritat buida, sense Déu". El també catedràtic ha destacat que "hi ha moltes coses que ens separen de l'època de Teresa de Jesús, però un element diferenciador és la dissociació o divorci entre la tradició i l'espiritualitat, que fa que es busqui una nova religiositat sense cap tradició". En aquesta línia, Otón ha comentat que "Teresa també va viure una espiritualitat molt intensa que va topar amb la rigidesa del seu temps, i el que va fer va ser reformar les estructures, que són, d'altra banda, necessàries".
L'Any Teresià que ara s'ha acabat és, segons Josep Otón, "un motiu perquè molta gent no creient s'hagi acostat a Santa Teresa, que està arribant fora dels límits de la comunitat de creients". Entre els motius d'això, ha apuntat que "aquest sorprenent fenomen, que fascina moltíssimes persones, té a veure amb el fet que Teresa era dona i va lluitar per la igualtat i la dignitat, enfrontant-se sovint a la mentalitat de la seva època".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 26'00") tota l'entrevista a Josep Otón.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció