En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'historiador Josep Otón diu que "actualment es detecta una nova inquietud espiritual dins la necessitat d'Absolut"

"La recerca espiritual en la societat postmoderna" és el títol de la conferència amb la qual es va obrir, divendres passat a Lleida, el V…

29 octubre 2015

Redacció

Comparteix
"La recerca espiritual en la societat postmoderna" és el títol de la conferència amb la qual es va obrir, divendres passat a Lleida, el V Congrés d'Espiritualitat, organitzat pel Carmel Descalç amb el lema "La interioritat habitada. El testimoni de Teresa de Jesús". La sessió va anar a càrrec de Josep Otón, doctor en Història i estudiós de l'espiritualitat, que ha resumit aquest dijous, en una entrevista a Ràdio Estel, la idea de fons de la seva intervenció. "Anava dirigida a plantejar quin és el panorama interior que tenim per situar el pensament de Santa Teresa en el context actual, en què es detecta una nova inquietud espiritual, amb una recerca que sovint no és cristiana però sempre, i això és el més important, amb la necessitat d'un Absolut", ha assegurat.
Otón, d'altra banda, ha destacat que "la interioritat habitada és un títol molt adient per a aquest V Congrés d'Espiritualitat, perquè de vegades es busca una interioritat buida, sense Déu". El també catedràtic ha destacat que "hi ha moltes coses que ens separen de l'època de Teresa de Jesús, però un element diferenciador és la dissociació o divorci entre la tradició i l'espiritualitat, que fa que es busqui una nova religiositat sense cap tradició". En aquesta línia, Otón ha comentat que "Teresa també va viure una espiritualitat molt intensa que va topar amb la rigidesa del seu temps, i el que va fer va ser reformar les estructures, que són, d'altra banda, necessàries".
L'Any Teresià que ara s'ha acabat és, segons Josep Otón, "un motiu perquè molta gent no creient s'hagi acostat a Santa Teresa, que està arribant fora dels límits de la comunitat de creients". Entre els motius d'això, ha apuntat que "aquest sorprenent fenomen, que fascina moltíssimes persones, té a veure amb el fet que Teresa era dona i va lluitar per la igualtat i la dignitat, enfrontant-se sovint a la mentalitat de la seva època".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 26'00") tota l'entrevista a Josep Otón.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció