En directe

Temps de benestar

RÀDIO ESTEL

L'historiador Josep Otón diu que "actualment es detecta una nova inquietud espiritual dins la necessitat d'Absolut"

"La recerca espiritual en la societat postmoderna" és el títol de la conferència amb la qual es va obrir, divendres passat a Lleida, el V…

29 octubre 2015

Redacció

Comparteix
"La recerca espiritual en la societat postmoderna" és el títol de la conferència amb la qual es va obrir, divendres passat a Lleida, el V Congrés d'Espiritualitat, organitzat pel Carmel Descalç amb el lema "La interioritat habitada. El testimoni de Teresa de Jesús". La sessió va anar a càrrec de Josep Otón, doctor en Història i estudiós de l'espiritualitat, que ha resumit aquest dijous, en una entrevista a Ràdio Estel, la idea de fons de la seva intervenció. "Anava dirigida a plantejar quin és el panorama interior que tenim per situar el pensament de Santa Teresa en el context actual, en què es detecta una nova inquietud espiritual, amb una recerca que sovint no és cristiana però sempre, i això és el més important, amb la necessitat d'un Absolut", ha assegurat.
Otón, d'altra banda, ha destacat que "la interioritat habitada és un títol molt adient per a aquest V Congrés d'Espiritualitat, perquè de vegades es busca una interioritat buida, sense Déu". El també catedràtic ha destacat que "hi ha moltes coses que ens separen de l'època de Teresa de Jesús, però un element diferenciador és la dissociació o divorci entre la tradició i l'espiritualitat, que fa que es busqui una nova religiositat sense cap tradició". En aquesta línia, Otón ha comentat que "Teresa també va viure una espiritualitat molt intensa que va topar amb la rigidesa del seu temps, i el que va fer va ser reformar les estructures, que són, d'altra banda, necessàries".
L'Any Teresià que ara s'ha acabat és, segons Josep Otón, "un motiu perquè molta gent no creient s'hagi acostat a Santa Teresa, que està arribant fora dels límits de la comunitat de creients". Entre els motius d'això, ha apuntat que "aquest sorprenent fenomen, que fascina moltíssimes persones, té a veure amb el fet que Teresa era dona i va lluitar per la igualtat i la dignitat, enfrontant-se sovint a la mentalitat de la seva època".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 26'00") tota l'entrevista a Josep Otón.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció