En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

L’Hospital de Campanya, un somni fet realitat

El divendres 13 de juliol es va presentar a l’església deSanta Anna de Barcelona el llibre Projecte Hospital de Campanya (EditorialClaret), una publicació de diversos…

17 juliol 2018

Macià Grau

Comparteix

El divendres 13 de juliol es va presentar a l’església deSanta Anna de Barcelona el llibre Projecte Hospital de Campanya (EditorialClaret), una publicació de diversos autors que mostra la tasca social que duena terme les esglésies de Santa Anna a Barcelona i San Antón a Madrid. L’acte,dirigit pel periodista Antoni Bassas, va comptar amb dos dels grans impulsorsd’aquest projecte, el Padre Ángel, rector de la parròquia de San Antón, i lareligiosa Viqui Molins.

Tal com va explicar durant la presentació Antoni Bassas,“no és cap notícia que l’Església es preocupi pels pobres, però mai no n’hi haprou”. És precisament aquest afany per ajudar els més necessitats el que vaanimar tant el Padre Ángel com la Viqui Molins, entre d’altres, a convertir lesparròquies en autèntics hospitals de campanya oberts les 24 hores del dia:“Tenir una església oberta les 24 hores del dia és veure un somni realitzat”,va exposar el Padre Ángel, satisfet per tot el que s’ha aconseguit.

A la presentació del llibre també hi va participar el cardenali arquebisbe de Barcelona, Josep Omella, que va agrair la tasca tant de Viqui Molinscom del Padre Ángel a les seves respectives parròquies, i va recordar que aquestainiciativa és un clar exemple del que demana el papa Francesc en la seva “Esglésiaen sortida”.

Un dels moments més emotius de l’acte va ser al final,quan diversos testimonis que s’han beneficiat dels hospitals de campanya vanexplicar a tots els assistents l’acollida que han rebut per part de personescom la Viqui Molins i el Padre Ángel. En aquest sentit, l’Emilio, unsensesostre que ha rebut el suport de la parròquia de Santa Anna, va descriure l’esglésiacom un “lloc on es respira molt d’amor i molt de respecte”, i “on s’ensenya aescoltar els crits”. 

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció