En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

L’Hospital de Campanya, un somni fet realitat

El divendres 13 de juliol es va presentar a l’església deSanta Anna de Barcelona el llibre Projecte Hospital de Campanya (EditorialClaret), una publicació de diversos…

17 juliol 2018

Macià Grau

Comparteix

El divendres 13 de juliol es va presentar a l’església deSanta Anna de Barcelona el llibre Projecte Hospital de Campanya (EditorialClaret), una publicació de diversos autors que mostra la tasca social que duena terme les esglésies de Santa Anna a Barcelona i San Antón a Madrid. L’acte,dirigit pel periodista Antoni Bassas, va comptar amb dos dels grans impulsorsd’aquest projecte, el Padre Ángel, rector de la parròquia de San Antón, i lareligiosa Viqui Molins.

Tal com va explicar durant la presentació Antoni Bassas,“no és cap notícia que l’Església es preocupi pels pobres, però mai no n’hi haprou”. És precisament aquest afany per ajudar els més necessitats el que vaanimar tant el Padre Ángel com la Viqui Molins, entre d’altres, a convertir lesparròquies en autèntics hospitals de campanya oberts les 24 hores del dia:“Tenir una església oberta les 24 hores del dia és veure un somni realitzat”,va exposar el Padre Ángel, satisfet per tot el que s’ha aconseguit.

A la presentació del llibre també hi va participar el cardenali arquebisbe de Barcelona, Josep Omella, que va agrair la tasca tant de Viqui Molinscom del Padre Ángel a les seves respectives parròquies, i va recordar que aquestainiciativa és un clar exemple del que demana el papa Francesc en la seva “Esglésiaen sortida”.

Un dels moments més emotius de l’acte va ser al final,quan diversos testimonis que s’han beneficiat dels hospitals de campanya vanexplicar a tots els assistents l’acollida que han rebut per part de personescom la Viqui Molins i el Padre Ángel. En aquest sentit, l’Emilio, unsensesostre que ha rebut el suport de la parròquia de Santa Anna, va descriure l’esglésiacom un “lloc on es respira molt d’amor i molt de respecte”, i “on s’ensenya aescoltar els crits”. 

Més actualitat

SOCIETAT

Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, sobre l'autobús bolcat a la C-32 amb desenes de ferits: “Temíem el pitjor!” 

En una entrevista a Ràdio Estel, Amor desconeix les causes de per què l’autobús ha bolcat a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera

16 juliol 2024

Redacció

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció