En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

L’Hospital de Campanya, un somni fet realitat

El divendres 13 de juliol es va presentar a l’església deSanta Anna de Barcelona el llibre Projecte Hospital de Campanya (EditorialClaret), una publicació de diversos…

17 juliol 2018

Macià Grau

Comparteix

El divendres 13 de juliol es va presentar a l’església deSanta Anna de Barcelona el llibre Projecte Hospital de Campanya (EditorialClaret), una publicació de diversos autors que mostra la tasca social que duena terme les esglésies de Santa Anna a Barcelona i San Antón a Madrid. L’acte,dirigit pel periodista Antoni Bassas, va comptar amb dos dels grans impulsorsd’aquest projecte, el Padre Ángel, rector de la parròquia de San Antón, i lareligiosa Viqui Molins.

Tal com va explicar durant la presentació Antoni Bassas,“no és cap notícia que l’Església es preocupi pels pobres, però mai no n’hi haprou”. És precisament aquest afany per ajudar els més necessitats el que vaanimar tant el Padre Ángel com la Viqui Molins, entre d’altres, a convertir lesparròquies en autèntics hospitals de campanya oberts les 24 hores del dia:“Tenir una església oberta les 24 hores del dia és veure un somni realitzat”,va exposar el Padre Ángel, satisfet per tot el que s’ha aconseguit.

A la presentació del llibre també hi va participar el cardenali arquebisbe de Barcelona, Josep Omella, que va agrair la tasca tant de Viqui Molinscom del Padre Ángel a les seves respectives parròquies, i va recordar que aquestainiciativa és un clar exemple del que demana el papa Francesc en la seva “Esglésiaen sortida”.

Un dels moments més emotius de l’acte va ser al final,quan diversos testimonis que s’han beneficiat dels hospitals de campanya vanexplicar a tots els assistents l’acollida que han rebut per part de personescom la Viqui Molins i el Padre Ángel. En aquest sentit, l’Emilio, unsensesostre que ha rebut el suport de la parròquia de Santa Anna, va descriure l’esglésiacom un “lloc on es respira molt d’amor i molt de respecte”, i “on s’ensenya aescoltar els crits”. 

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció