En directe

Sense distància

INTERNACIONAL

"L'ideal seria que el Regne Unit acceptés l'acord del Brexit"

Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Jordi Cerdà, historiador i membre del Cercle Carlemany, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador…

13 febrer 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix

Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Jordi Cerdà, historiador i membre del Cercle Carlemany, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, l’últim intent de negociació per aconseguir que el Brexit es faci realitat amb algun tipus d’acord. Ferrer ha destacat que el problema "acabarà aviat perquè, el 29 de març, el Regne Unit deixarà de formar part de la Unió Europea". En aquesta línia, el també politòleg ha comentat que, "des del punt de vista europeu, l'ideal seria que el Regne Unit acceptés l'acord al qual tant es resisteix Westminster perquè, si no hi ha aquest acord, tindríem un Brexit dur, un trencament fort que generaria disfuncions econòmiques i incerteses econòmiques, financeres i d'altres tipus".

Per la seva banda, Cerdà ha destacat que "hi haurà un Brexit dur, perquè interessa a la Unió Europea i perquè el Regne Unit ha apostat per reactivar la Commonwealth". En aquest sentit, l'historiador ha dit també que "és preocupant perquè, si hi ha un tancament de la frontera, la comunitat tornarà a estar dividida, entre catòlics i protestant, i portarà novament un conflicte armat".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 13 de febrer.

Després de la reunió de dijous passat entre Theresa May i Jean-Claude Juncker, en què la primera ministra demana canvis legals en el tema de la frontera irlandesa i la Comissió Europea reitera que l’acord signat al novembre no es toca, el problema continua especialment present al Regne Unit. L’opció és ara retocar la declaració política annexa a l’acord, però no el pacte jurídicament vinculant, opció que podria convèncer els més euroescèptics en una nova votació al Parlament britànic. May, mentrestant, assegura que aconseguirà el Brexit a temps i que negociarà “intensament els propers dies per fer-ho”.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció