En directe

Fórmula Estel

INTERNACIONAL

"L'ideal seria que el Regne Unit acceptés l'acord del Brexit"

Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Jordi Cerdà, historiador i membre del Cercle Carlemany, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador…

13 febrer 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix

Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Jordi Cerdà, historiador i membre del Cercle Carlemany, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, l’últim intent de negociació per aconseguir que el Brexit es faci realitat amb algun tipus d’acord. Ferrer ha destacat que el problema "acabarà aviat perquè, el 29 de març, el Regne Unit deixarà de formar part de la Unió Europea". En aquesta línia, el també politòleg ha comentat que, "des del punt de vista europeu, l'ideal seria que el Regne Unit acceptés l'acord al qual tant es resisteix Westminster perquè, si no hi ha aquest acord, tindríem un Brexit dur, un trencament fort que generaria disfuncions econòmiques i incerteses econòmiques, financeres i d'altres tipus".

Per la seva banda, Cerdà ha destacat que "hi haurà un Brexit dur, perquè interessa a la Unió Europea i perquè el Regne Unit ha apostat per reactivar la Commonwealth". En aquest sentit, l'historiador ha dit també que "és preocupant perquè, si hi ha un tancament de la frontera, la comunitat tornarà a estar dividida, entre catòlics i protestant, i portarà novament un conflicte armat".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 13 de febrer.

Després de la reunió de dijous passat entre Theresa May i Jean-Claude Juncker, en què la primera ministra demana canvis legals en el tema de la frontera irlandesa i la Comissió Europea reitera que l’acord signat al novembre no es toca, el problema continua especialment present al Regne Unit. L’opció és ara retocar la declaració política annexa a l’acord, però no el pacte jurídicament vinculant, opció que podria convèncer els més euroescèptics en una nova votació al Parlament britànic. May, mentrestant, assegura que aconseguirà el Brexit a temps i que negociarà “intensament els propers dies per fer-ho”.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció