En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

“L’infrafinançament també és un atac contra la llibertat d’elecció de les famílies”

El nou decret de concerts educatius retira les ajudes als centres que segreguen per sexe i revisarà la subvenció a les escoles amb quotes excessives.…

25 febrer 2020

Comparteix
El nou decret de concerts educatius retira les ajudes als centres que segreguen per sexe i revisarà la subvenció a les escoles amb quotes excessives. Així ha crescut la polèmica d’aquest nou decret que ja va anunciar el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n’hem parlat amb Josep Manuel Prats, president de la FAPEL (Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya), que ha explicat que “aquest decret està vinculat a un d’anterior que ja es va recórrer”.
 
Per a Josep Manuel Prats, aquest decret “pretén limitar la llibertat de mares i pares per triar escola a través d’una sèrie de mecanismes que, amb l’excusa de lluitar contra la segregació, fet que compartim, s’aboca l’escola concertada, com a iniciativa social, a una futura reducció dràstica o fins i tot a la seva desaparició”.
 
 Des de la FAPEL veuen un clar infrafinançament pel que fa a l’escola concertada. En aquest sentit, Prats ha volgut deixar clar que  “la despesa que no paga l’administració la paguen les famílies, per tant, traiem un pes molt important” a l’ens públic. A més, ha afegit, “moltes famílies que voldrien accedir a una concertada perquè els interessa el projecte no poden fer-ho per l’existència d’aquestes quotes necessàries per a l’existència de l’escola. L’infrafinançament també és un atac contra la llibertat d’elecció de les famílies”.
Finalment, sobre un pacte de país pel que fa al món educatiu, el president de la FAPEL, ha destacat que “tenim dos grans pactes d’educació en aquest país, el pacte nacional per l’educació i una llei de molt consens del Parlament de Catalunya del 2006. No ens falta un pacte, el que falta és aplicar-lo”.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024