En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

“L’infrafinançament també és un atac contra la llibertat d’elecció de les famílies”

El nou decret de concerts educatius retira les ajudes als centres que segreguen per sexe i revisarà la subvenció a les escoles amb quotes excessives.…

25 febrer 2020

Comparteix
El nou decret de concerts educatius retira les ajudes als centres que segreguen per sexe i revisarà la subvenció a les escoles amb quotes excessives. Així ha crescut la polèmica d’aquest nou decret que ja va anunciar el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n’hem parlat amb Josep Manuel Prats, president de la FAPEL (Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya), que ha explicat que “aquest decret està vinculat a un d’anterior que ja es va recórrer”.
 
Per a Josep Manuel Prats, aquest decret “pretén limitar la llibertat de mares i pares per triar escola a través d’una sèrie de mecanismes que, amb l’excusa de lluitar contra la segregació, fet que compartim, s’aboca l’escola concertada, com a iniciativa social, a una futura reducció dràstica o fins i tot a la seva desaparició”.
 
 Des de la FAPEL veuen un clar infrafinançament pel que fa a l’escola concertada. En aquest sentit, Prats ha volgut deixar clar que  “la despesa que no paga l’administració la paguen les famílies, per tant, traiem un pes molt important” a l’ens públic. A més, ha afegit, “moltes famílies que voldrien accedir a una concertada perquè els interessa el projecte no poden fer-ho per l’existència d’aquestes quotes necessàries per a l’existència de l’escola. L’infrafinançament també és un atac contra la llibertat d’elecció de les famílies”.
Finalment, sobre un pacte de país pel que fa al món educatiu, el president de la FAPEL, ha destacat que “tenim dos grans pactes d’educació en aquest país, el pacte nacional per l’educació i una llei de molt consens del Parlament de Catalunya del 2006. No ens falta un pacte, el que falta és aplicar-lo”.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció