En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Llar Trobada, una casa d'acollida a Barcelona amb cinc places, plenes d'oportunitats, per a joves de 18 a 25 anys

El projecte Llar Trobada, que funciona a Barcelona des de l'any 1991 i està vinculat a la feina social i pastoral de la congregació dels…

20 febrer 2015

Redacció

Comparteix
El projecte Llar Trobada, que funciona a Barcelona des de l'any 1991 i està vinculat a la feina social i pastoral de la congregació dels Sagrats Cors, és un pis situat a l'avinguda República Argentina de Barcelona. Maribel Lorenzo Cano, màxima responsable d'aquesta iniciativa social, ha explicat aquest divendres, a l'espai Món sense Fronteres dins la Fórmula Estel, que "el projecte és un lloc d'acollida per a persones que tinguin entre 18 i 25 i que pateixen risc d'exclusió social o en una situació familiar difícil o extrema". El pis, de cinc places, va acompanyat de l'ajuda de persones que guien l'experiència de les persones acollides.
Maribel Lorenzo ha destacat que, "tot i que Llar Trobada és una entitat autònoma, continua comptant amb el suport dels Sagrats Cors, perquè la congregació considera que cal seguir apostant per donar solucions a persones que sovint, amb la majoria d'edat, queden ja fora dels centres de menors de la Generalitat" i, per tant, amb poques possibilitats d'afrontar un futur mínimament esperançador. La responsable de Llar Trobada ha dit que "els nois, un cop superat el període d'entrevistes, reben un pla d'ajuda per assolir la seva autonomia"
El període d'estada, habitualment d'una mitjana d'un any, dóna pas a noves oportunitats. "L'objectiu final és la plena autonomia del jove, no només a nivell econòmic, sinó també competencial, perquè tots tinguin unes habilitats que els permetin defensar-se i desenvolupar-se en la vida", ha explicat Maribel Lorenzo. Sobre resultats, ha assegurat que, "com que l'autonomia es busca en diferents àmbits, en uns casos s'aconsegueix més, i en altres no". Per exemple, en el tema de trobar feina, "és una mica més complicat, però encara que no aconsegueixin lloc de treball, els nois sempre surten de Llar Trobada amb la motxilla una mica més plena", ha puntualitzat la responsable del projecte.
Maribel Lorenzo ha dit que "darrerament Llar Trobada viu molt en el dia a dia, sense mirar massa endavant a mig o a llarg termini, sobretot després d'aquests anys de dura crisi i retallades socials per part de l'administració". D'altra banda, ha aclarit que, "de les cinc places, dues estan concertades amb la Xarxa de Suport al Jove de la Generalitat, mentre que les altres tres procedeixen d'altres entitats amb les quals el projecte treballa coordinadament". L'adreça llartrobada@gmail.com permet canalitzar la petició d'informació sobre el centre o la sol·licitud de plaça. També es pot entrar aquí.
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'00") tota l'entrevista a la responsable de Llar Trobada.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció