En directe

La Caravana

Sense categoria

L'actual llei de l'avortament respecta l'opció de les dones "tant si volen continuar l'embaràs, com si el volen interrompre"

Des de l'organització Projecte Raquel, que acompanya dones que han decidit avortar, expliquen que moltes no s'atreveixen a parlar-ne fins al cap d'uns anys

8 febrer 2023

Redacció

Comparteix

El ple del Tribunal Constitucional ha de decidir sobre el recurs que va presentar el Partit Popular contra la llei de l'avortament aprovada l'any 2010 pel govern de Jose Luís Rodriguez Zapatero. Concretament, els magistrats han de debatre una ponència que ha redactat Enrique Arnaldo i que demana evitar els judicis morals. En aquesta ponència, el magistrat, del sector conservador, només aprecia inconstitucionalitat en la manera com la dona ha de ser informada abans de prendre la seva decisió.

Una dona mirant un test d'embaràs

Amb la llei actual, quan una dona vol interrompre l'embaràs, rep informació sobre els riscos que comporta, de forma verbal i escrita. Així ho ha assegurat la doctora Silvia Arévalo, obstetra a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', l'especialista en medicina fetal i cirurgia fetal ha detallat que a les dones se'ls respecta tant si volen continuar l'embaràs com si el volen interrompre. La doctora Arévalo ha exposat que la llei "contempla molt bé" la forma com reben la informació i que "les dones accepten que se'ls hi doni".

Sobre els tres dies de reflexió a l'hora d'iniciar una interrupció de l'embaràs, termini que des del Ministeri d'Igualtat plantegen eliminar, la doctora ha exposat que "l'experiència demostra que aquest temps no els hi canvia la decisió", i que "les dones ja s'han informat abans i quan arriben ja ho tenen clar".

Des del Projecte Raquel, la coordinadora d'aquesta entitat a la diòcesi de Barcelona, Teresa Lamarca, ha assegurat també a Ràdio Estel que "la informació alternativa a interrompre un embaràs que es dona a les dones no és suficient, ja que elles necessiten un suport proper, algú que estigui amb elles perquè tenen por i dubtes".

"Les dones que han decidit tirar endavant un avortament procuren posar-hi pedres al damunt"

El Projecte Raquel acompanya a dones que han decidit tirar endavant un avortament i, segons Lamarca, "són moltes les que no s'atreveixen a parlar-ne fins al cap dels anys perquè és una ferida que fa mal i procuren posar-hi pedres al damunt i amagar-la, ja que se senten incompreses". Teresa Lamarca ha assegurat que moltes dones els diuen "tant de bo haguéssiu estat allà al davant perquè jo no hagués entrat".

Entrevista a Silvia Arévalo, obstetra, i a Teresa Lamarca, coordinadora del Projecte Raquel

0:00 / 0:00

Més actualitat

Marta Pontnou: "No n’hi ha prou amb empoderar-nos. Necessitem unes lleis que vagin més enllà de les nostres eines"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, fent la presentació del pla d'acció per combatre la pressió estètica.

L’assessora d’imatge i membre del grup d’experts que ha elaborat el pla contra la pressió estètica proposa “canviar el sistema de consumir i anar cap a un model de roba sota demanda”

27 març 2023

Redacció

Esther Giménez-Salinas: "Els països que tenen pena de mort, no tenen una situació més pacífica ni menys violenta"  

D'aquesta manera, la síndica de greuges ha defensat un sistema penal menys punitiu i més basat en la reparació del dany a la víctima en aquells casos on la situació ho permeti

24 març 2023

Redacció

Jaume Collboni aposta per reduir les escales de creuers i que el port de Barcelona sigui el punt de sortida dels viatgers

Jaume Collboni, als estudis de Ràdio Estel

El candidat del PSC a Barcelona assegura que "l'Eixample es pot pacificar si s'augmenta l'oferta de transport públic"

23 març 2023

Redacció / Arquebisbat de Tarragona