En directe

Fabricació pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

Lleida ret homenatge als màrtirs claretians

Elrecent escollit bisbe auxiliar d’Osaka, Josep M. Abella, va presidir el 29 desetembre passat un acte d’homenatge als màrtirs claretians beats, amb motiu dela commemoració…

3 octubre 2018

Jordi Curcó/Macià Grau

Comparteix

Elrecent escollit bisbe auxiliar d’Osaka, Josep M. Abella, va presidir el 29 desetembre passat un acte d’homenatge als màrtirs claretians beats, amb motiu dela commemoració del 82è aniversari del martiri del beat Francesc Castelló, i aprofitantla jornada dedicada als màrtirs lleidatans.

L’actees va celebrar al cementiri de de Lleida, i va comptar amb la presència de dosclaretians, el P. Jaume Sidera Plana, nebot d’un dels beats enterrats, i Mn.Josep Vilarrubias. Després de celebrar una eucaristia a la capella delcementiri, fidels i concelebrants van fer una pregària davant la fossa comuna ondescansen les despulles del beat Francesc Castelló, les de 15 beats i màrtirslleidatans i les de 26 religiosos claretians que van ser beatificats a laSagrada Família el 21 d’octubre de 2017.

Un cop finalitzada la pregària, per tal de recordar tots els beats enterrats a la fossa comuna,el bisbe Abella i el claretià P. Jaume Sidera van inaugurar i beneir una placacommemorativa amb la fotografia de cadascun dels màrtirs, que conté la següentllegenda: “Missioners Claretians Màrtirs (1936-1938) Beatificats el 21 d’octubrede 2017.”

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció