En directe

Escola de família

PAPA FRANCESC

Lliurats un respirador i un aparell de temperatura donats pel Papa

El bisbe de la diòcesi brasilera de Marabá, Vital Corbellini, ha agraït al Papa un respirador i un aparell per controlar la temperatura, material sanitari…

14 juliol 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El bisbe de la diòcesi brasilera de Marabá, Vital Corbellini, ha agraït al Papa un respirador i un aparell per controlar la temperatura, material sanitari enviat pel pontífex ara fa uns dies i que acaba d'arribar a la zona. Aquesta donació se suma als esforços d'un millor servei, especialment a les poblacions indígenes de la regió. A través de la Nunciatura Apostòlica, tot acaba de ser lliurat a l'Hospital de Campanya de Marabá. El bisbe d'aquesta diòcesi amazònica ha presentat el gest com "una bonica acció caritativa del Sant Pare". Ha comentat que són recursos sanitaris "per als pobres indígenes, però també per a tothom qui ho necessiti en aquest hospital, on han ingressat molts afectats". Corbellini ha recordat que "va donar aquest material el Papa Francesc, a través del nunci apostòlic", i s'ha mostrat "agraït de cor, amb l'esperança que aquests aparells ajudin moltes persones a salvar vides, sobretot entre els qui estan greus i pateixen la pandèmia del coronavirus".

Vital Corbellini ha recordat que "el Papa té aquests pobles indígenes en el seu cor perquè els seus drets són sovint violats, mentre el govern brasiler no els està atenent”. El respirador és un dels quatre enviats pel Vaticà al Brasil. En aquesta Unitat de Salut de Marabá, hi ha 10 llits per a pacients indígenes amb Covid-19, i dos ja estan ocupats. Segons el Departament de Salut de l'Estat d'Amapá, la taxa d'ocupació dels llits de la unitat, en els dos hospitals regionals de Marabá, és del 91%. Els llits clínics, a més, arriben al 71.

Més valoracions de la nova Conferència Eclesial de l'Amazònia
D'altra banda, el jesuïta Víctor Codina, que va participar com a expert en el Sínode especial per a l'Amazònia, ha afirmat aquest dimarts que, enmig de l'allau d’informacions decebedores sobre el Covid-19, la creació de la Conferència Eclesial de l’Amazònia és una "molt bona notícia". Ha recordat que "presenta la gran novetat de ser una conferència eclesial, no pas episcopal, oberta als laics, amb dones i representants dels indígenes, cosa que forma part de l'Església sinodal que vol el Papa i alhora és un fruit excel·lent del Sínode per aconseguir una Església amazònica en què es defensin els drets dels mateixos indígenes, des d'un diàleg amb les religions i les cultures del poble".
Víctor Codina, que va estudiar teologia al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès i ha viscut 36 anys a Bolívia, ha subratllat l'efecte que està tenint el tractament del tema de la pandèmia en els mitjans de comunicació, clarament per sobre d’altres temes anteriors. En aquesta línia, ha afirmat que l'actual pandèmia ha eclipsat esdeveniments anteriors, com ara el Sínode de l'Amazònia celebrat a Roma l'octubre  passat. Víctor Codina ha constatat que només es parla de l'Amazònia dins el capítol de les víctimes del coronavirus, amb fotos com ara la d'un nen del poble yanomami que juga amb una màscara.
Missatge de Francesc sobre "la compassió davant de Déu"
I el Papa recorda aquest dimarts, en un missatge de Twitter, que "el dia del Judici final no serem jutjats per les nostres idees, sinó per la compassió que hàgim tingut". Referint-se com altres vegades al capítol 25 de l'evangeli de Mateu, sobre els paràmetres sobre els quals Déu ens jutjarà, Francesc comenta, des del seu compte @Pontifex, aquesta escena proposada per Jesús, segons la qual la salvació no està lligada a grans idees o discursos, sinó precisament a la compassió, que no és pena o llàstima pel qui està patint alguna necessitat o mancança, sinó que cadascú es faci com l’altre que està exclòs i descartat del món i de la societat. La compassió, segons recorda el Sant Pare, ens invita a fer-nos propers a tothom, per patir amb el qui viu la solitud del patiment.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 23') l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

El govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult per a Laura Borràs demanada pel TSJC

Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC.

L'advocat penalista Francesc Jufresa explica que "fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que presentarà Borràs, no començarà el tràmit administratiu de l'indult"

31 març 2023

Redacció

Edgar Nebot, sotsinspector del GRAF: "Hi ha cases i urbanitzacions que no haurien d’estar on estan i, si hi són, haurien de tenir unes mesures de prevenció més elevades"

Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz

El responsable de Bombers de la Generalitat afirma que hi ha habitatges que s’ubiquen en llocs vulnerables i això pot ser un problema

30 març 2023

Redacció

Gonzalo Boye: "El Parlament Europeu s’haurà de pronunciar aviat sobre la detenció de Clara Ponsatí"

L'advocat Gonzalo Boye i l'exconsellera Clara Ponsatí, en el moment de ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a Catalunya.

L’advocat que representa a l’eurodiputada ha revelat que Carles Puigdemont tornarà a Catalunya “més aviat que tard”

29 març 2023

Redacció