En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

Lluís Bernabé, director de la Marató de TV3: “El resultat és el fruit d’un gran esforç de tota la societat catalana”

'La Marató' de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat 7.025.367 euros aquest diumenge passat. És la xifra que ha indicat el marcador del programa solidari…

16 desembre 2015

Redacció

Comparteix
'La Marató' de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat 7.025.367 euros aquest diumenge passat. És la xifra que ha indicat el marcador del programa solidari passades la una de la matinada d’aquest dilluns, en l'última actualització, després de 13 hores d'espectacle, connexions, entrevistes i testimonis. La 24a edició de 'La Marató' s'ha dedicat a recaptar fons per a la investigació mèdica sobre la diabetis i l'obesitat, dues malalties que afecten un de cada quatre catalans, tot i que la meitat no ho saben.
El director de la Marató, Lluís Bernabé, ha assegurat  a Ràdio Estel que “aquesta xifra de solidaritat és el fruit d’una gran esforç de tota la societat catalana”. Segons Bernabé, “cada any podem estar acostumats aquestes xifres, però això és la suma de petites i grans aportacions, que no deixem de ser el resultat d’una gran massa solidària". El responsable de la iniciativa solidària ha afegit que, "més enllà de les donacions econòmiques, la Marató també agraeix l’esforç divulgatiu i participatiu del poble català amb aquesta festa”.
Bernabé ha comentat, d'altra banda, que  la recaptació “no deixa de ser un esforç grandiós per part de la societat catalana”. També ha destacat que la solidaritat del poble català no s’atura mai, tot i l'època de crisi. L’any 1998 es va fer una marató per la diabetis i aquest 2015 s’ha doblat la xifra. Per buscar una possible explicació aquest fenomen, Lluís Bernabé ha explicat que, ja des de fa molts anys, a la societat catalana hi havia un entrellat social que fa que sigui una societat associativa. Aquests 7 milions d’euros encara es poden engreixar més. Els donatius a La Marató es poden fer encara ara trucant al telèfon 905 11 50 50 o també a través d'internet.
Es pot escoltar l'entrevista AQUÍ 

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció