En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Lluís Foix: "Del referèndum, s'esperen esdeveniments i no arriben"

Els grans interrogants sobre el referèndum de l'1 d'octubre han estat analitzats aquest dijous en el programa El Mirador de l'actualitat. El periodista Lluís Foix ha…

13 juliol 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Els grans interrogants sobre el referèndum de l'1 d'octubre han estat analitzats aquest dijous en el programa El Mirador de l'actualitat. El periodista Lluís Foix ha dit que "s'esperen esdeveniments, i no arriben, però la gran qüestió és en quina legalitat se celebrarà el referèndum, si és la catalana o si és la constitucional espanyola i estatutària". En aquesta línia, ha criticat que "el govern digui i no faci, perquè els ciutadans de Catalunya tenen dret de saber què es fa al propi Parlament, i de moment no se sap res". Per la seva banda, el militant del PDeCAT i membre del grup Catalans Lliures Toni Florido ha comentat que "l'Estatut actual, retallat pel Tribunal Constitucional, no és el que es va votar a Catalunya l'any 2006", i ha reclamat "el dret a votar dels catalans en un referèndum en què no cal llei electoral, perquè no s'ha de carregar aspectes tècnics sobre temes polítics". L'advocat Ramon de Veciana ha qualificat de "greu que es digui que l'Estat espanyol no és democràtic", i ha qualificat "d'il·legal" el referèndum.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 13 de juliol.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció