En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

Lluís Foix: "La nit del 21 de desembre, hi haurà sorpreses"

El periodista Lluís Foix, l'analista polític i membre del grup Catalans Lliures Alexander Golovin i el també periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya Salvador Aragonès, han…

24 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El periodista Lluís Foix, l'analista polític i membre del grup Catalans Lliures Alexander Golovin i el també periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya Salvador Aragonès, han debatut aquest divendres, en el programa El Mirador de l'actualitat, sobre l'escenari de lideratges i plantejaments polítics de cara a les eleccions catalanes del 21 de desembre. Foix ha dit que "aquestes eleccions estan envoltades d'una gran anomalia, amb la meitat del govern sortint a la presó i una altra part fugit a Bèlgica i una convocatòria feta pel govern espanyol". D'altra banda, ha admès que veu "difícil que Puigdemont sigui president, com també Junqueras, perquè no seria normal en el cas d'un conseller d'Economia que ha vist com fugien moltes empreses del país". Com a conclusió, ha apuntat que "la nit del 21 de desembre hi haurà més d'una sorpresa, tot i que és una incògnita en quina direcció". Foix també ha expressat el seu desig "que la política torni a les institucions i no es faci al carrer".

Alexander Golovin, per la seva banda, ha destacat que "es podrien crear dues figures de govern, un anomenat legítim i un altre executiu, perquè Puigdemont certament ho tindrà difícil per repetir com a president". I Salvador Aragonès ha dit que "és inqüestionable que Espanya és un Estat de dret reconegut per tot el món". També ha comentat que "seria molt bo ara superar aquestes barreres que es posen, entre unionistes i independentistes, uns conceptes que s'haurien d'anar superant". En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat les possibilitats que l’ambient polític torni a la plena normalitat i els empresonats, almenys els qui han estat inclosos en llistes, visquin la campanya electoral en llibertat.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 24 de novembre.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció