En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Lluís Foix, Premi Josep Pla 2016, assegura a Ràdio Estel que “l’ofici del periodisme ha canviat molt”

El 6 de gener representa pel món de la cultura catalana una cita clau. Es lliuren el Premi Josep Pla de narrativa i el Premi…

14 gener 2016

Redacció

Comparteix
El 6 de gener representa pel món de la cultura catalana una cita clau. Es lliuren el Premi Josep Pla de narrativa i el Premi Nadal, una gala que aquest any ha estat marcada per la intensa actualitat política a Catalunya i arreu de l'Estat.  El guanyador d’aquesta edició, en el Josep Pla, ha estat Lluís Foix, amb l'obra Aquella porta giratòria. Foix, un dels grans periodistes d'aquest país, ha fet tota la seva carrera al diari La Vanguardia. Amb més de 40 anys d'ofici, n'ha estat director i corresponsal a Londres i a Washington. El també escriptor ha explicat a Ràdio Estel, un mitjà on també col·labora regularment des de fa uns anys, que “quan una persona comença a escriure, de sobte, es troba amb una obra completa sense adonar-se'n”. 
El periodista català, a més, ha ofert una reflexió aquesta setmana en una entrevista dins la Fórmula Estel. “L’ofici del periodisme ha canviat molt. En l’actualitat la comunicació no té cap problema perquè, en temps real, et comuniques amb el món en qualsevol situació. El problema és que allò que has d’escriure o vulguis escriure a la teva audiència, potser ja se sap. El repte ha canviat. Ara, la tasca del periodisme és com introduir adjectius, temes, enfocaments que surtin una mica del que s’està dient a temps real a tot arreu.”, ha afegit Foix.  
Ja amb el llibre La marinada sempre arriba (Columna), Lluís Foix recollia la seva infantesa i adolescència a Rocafort de Vallbona, a la vall del Corb, fins a la seva arribada a Barcelona. Ara, fa un pas més enllà i recull la seva experiència amb l’ofici entre els anys 1970 i 1974, que es quan Foix entra a treballar al diari La Vanguardia, amb Aquella porta giratoria. El llibre reflecteix quin era l’ambient periodístic en un diari com La Vanguardia, en aquella època concreta. 
I d'altra banda, sobre la situació política que viu Catalunya, Lluís Foix ha afirmat que “la CUP va dir que no votaria Artur Mas i se n’ha sortit". En aquesta línia, ha assegurat que "ara es posarà en pràctica el que es va dir el 9 de novembre amb la declaració del Parlament, i si es posa en pràctica el 9N, l’Estat Espanyol reaccionarà”. 
 
Es pot escoltar AQUÍ (minut 9'00") tota l'entrevista a Lluís Foix. 

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció