En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

Lluís Foix, Premi Josep Pla 2016, assegura a Ràdio Estel que “l’ofici del periodisme ha canviat molt”

El 6 de gener representa pel món de la cultura catalana una cita clau. Es lliuren el Premi Josep Pla de narrativa i el Premi…

14 gener 2016

Redacció

Comparteix
El 6 de gener representa pel món de la cultura catalana una cita clau. Es lliuren el Premi Josep Pla de narrativa i el Premi Nadal, una gala que aquest any ha estat marcada per la intensa actualitat política a Catalunya i arreu de l'Estat.  El guanyador d’aquesta edició, en el Josep Pla, ha estat Lluís Foix, amb l'obra Aquella porta giratòria. Foix, un dels grans periodistes d'aquest país, ha fet tota la seva carrera al diari La Vanguardia. Amb més de 40 anys d'ofici, n'ha estat director i corresponsal a Londres i a Washington. El també escriptor ha explicat a Ràdio Estel, un mitjà on també col·labora regularment des de fa uns anys, que “quan una persona comença a escriure, de sobte, es troba amb una obra completa sense adonar-se'n”. 
El periodista català, a més, ha ofert una reflexió aquesta setmana en una entrevista dins la Fórmula Estel. “L’ofici del periodisme ha canviat molt. En l’actualitat la comunicació no té cap problema perquè, en temps real, et comuniques amb el món en qualsevol situació. El problema és que allò que has d’escriure o vulguis escriure a la teva audiència, potser ja se sap. El repte ha canviat. Ara, la tasca del periodisme és com introduir adjectius, temes, enfocaments que surtin una mica del que s’està dient a temps real a tot arreu.”, ha afegit Foix.  
Ja amb el llibre La marinada sempre arriba (Columna), Lluís Foix recollia la seva infantesa i adolescència a Rocafort de Vallbona, a la vall del Corb, fins a la seva arribada a Barcelona. Ara, fa un pas més enllà i recull la seva experiència amb l’ofici entre els anys 1970 i 1974, que es quan Foix entra a treballar al diari La Vanguardia, amb Aquella porta giratoria. El llibre reflecteix quin era l’ambient periodístic en un diari com La Vanguardia, en aquella època concreta. 
I d'altra banda, sobre la situació política que viu Catalunya, Lluís Foix ha afirmat que “la CUP va dir que no votaria Artur Mas i se n’ha sortit". En aquesta línia, ha assegurat que "ara es posarà en pràctica el que es va dir el 9 de novembre amb la declaració del Parlament, i si es posa en pràctica el 9N, l’Estat Espanyol reaccionarà”. 
 
Es pot escoltar AQUÍ (minut 9'00") tota l'entrevista a Lluís Foix. 

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció