En directe

Sense distància

ACTUALITAT

POLÍTICA

RÀDIO ESTEL

Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat: "fins que no vegi el BOE publicat, no estaré segur que això s'hagi aturat"

Aquest diumenge es manté la manifestació contra l'ampliació de l'Aeroport. Ho fan tot i la negativa del Govern Espanyol a dur a terme la inversió finalment en els pròxims cinc anys. Una decisió que ha causat un terrabastall polític a Catalunya els darrers dies.

17 setembre 2021

Redacció

Comparteix
Lluís Mijoler. Foto: ElDiario.es

Pol Marsà entrevista l'alcalde del Prat de Llobregat per parlar de l'ampliació de l'Aeroport del Prat.

Aquest diumenge es manté la manifestació contra l'ampliació de l'aeroport. Ho fan tot i la negativa del Govern Espanyol a dur a terme la inversió finalment en els pròxims cinc anys. Una decisió que ha causat un terrabastall polític a Catalunya els darrers dies. Des de l'Ajuntament del Prat, donen suport a la manifestació, perquè no donen per morta la seva ampliació. El seu alcalde Lluís Mijoler diu que Aena, no s'ha mogut de les seves posicions.

En aquest sentit, Mijoler no descarta que hi hagi un nou gir i es reactivi el projecte per la pressió dels diferents sectors econòmics i polítics.

"Estem en la mateixa situació que al 14 de juny. Jo fins que no vegi el BOE publicat i el pugui llegir no estaré segur que això s'hagi aturat. Recordem que el president Sánchez va dir que el tema quedava aparcat, no va dir que quedava absolutament tancat."

Mijoler es mostra totalment en contra del projecte perquè afirma que és un projecte caduc en el moment actual. Segons l'alcalde metropolità, no té sentit tirar endavant el projecte en mig d'una situació d'emergència climàtica com la que vivim i quan Europa ja no aposta per aquest tipus d'ampliacions.

Preguntat sobre si es pot ampliar d'una manera sostenible l'alcalde, té una opinió contundent: cap ampliació pot ser verda.

"No hi ha manera d'ampliar l'aeroport. No pot créixer sense que tingui una afectació en les zones verdes. Qualsevol ampliació envaeix les zones verdes. Encara hi ha moltes compensacions pendents".

El que sí que veuria amb bons ulls seria potenciar la xarxa ferroviària, substituir avions per trens i donar més protagonisme als Aeroports de Girona i Reus, com de fet, recull un document d'AENA del 2018.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció