En directe

Tot sardana

ACTUALITAT

POLÍTICA

RÀDIO ESTEL

Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat: "fins que no vegi el BOE publicat, no estaré segur que això s'hagi aturat"

Aquest diumenge es manté la manifestació contra l'ampliació de l'Aeroport. Ho fan tot i la negativa del Govern Espanyol a dur a terme la inversió finalment en els pròxims cinc anys. Una decisió que ha causat un terrabastall polític a Catalunya els darrers dies.

17 setembre 2021

Redacció

Comparteix
Lluís Mijoler. Foto: ElDiario.es

Pol Marsà entrevista l'alcalde del Prat de Llobregat per parlar de l'ampliació de l'Aeroport del Prat.

Aquest diumenge es manté la manifestació contra l'ampliació de l'aeroport. Ho fan tot i la negativa del Govern Espanyol a dur a terme la inversió finalment en els pròxims cinc anys. Una decisió que ha causat un terrabastall polític a Catalunya els darrers dies. Des de l'Ajuntament del Prat, donen suport a la manifestació, perquè no donen per morta la seva ampliació. El seu alcalde Lluís Mijoler diu que Aena, no s'ha mogut de les seves posicions.

En aquest sentit, Mijoler no descarta que hi hagi un nou gir i es reactivi el projecte per la pressió dels diferents sectors econòmics i polítics.

"Estem en la mateixa situació que al 14 de juny. Jo fins que no vegi el BOE publicat i el pugui llegir no estaré segur que això s'hagi aturat. Recordem que el president Sánchez va dir que el tema quedava aparcat, no va dir que quedava absolutament tancat."

Mijoler es mostra totalment en contra del projecte perquè afirma que és un projecte caduc en el moment actual. Segons l'alcalde metropolità, no té sentit tirar endavant el projecte en mig d'una situació d'emergència climàtica com la que vivim i quan Europa ja no aposta per aquest tipus d'ampliacions.

Preguntat sobre si es pot ampliar d'una manera sostenible l'alcalde, té una opinió contundent: cap ampliació pot ser verda.

"No hi ha manera d'ampliar l'aeroport. No pot créixer sense que tingui una afectació en les zones verdes. Qualsevol ampliació envaeix les zones verdes. Encara hi ha moltes compensacions pendents".

El que sí que veuria amb bons ulls seria potenciar la xarxa ferroviària, substituir avions per trens i donar més protagonisme als Aeroports de Girona i Reus, com de fet, recull un document d'AENA del 2018.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024