En directe

Trotamundos

PROGRAMES

Lluís Sols: "Als EUA, s'està acceptant un home que menteix"

Jordi Cerdà, secretari d'Organització del Cercle Carlemany, Lluís Sols, col·laborador de Cristianisme i Justícia, i Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel i membre del grup…

7 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Jordi Cerdà, secretari d'Organització del Cercle Carlemany, Lluís Sols, col·laborador de Cristianisme i Justícia, i Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel i membre del grup Catalans Lliures, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la nova situació política als Estats Units, després d’unes eleccions legislatives (celebrades aquest dimarts) que marquen un abans i un després en el primer mandat de Donald Trump, amb la victòria demòcrata a la Cambra de Representants, que passa a estar controlada pels adversaris naturals del president, tot i que els republicans conserven el control del Senat. Sols ha destacat que "ha estat una victòria demòcrata més petita del que s'esperava, i no ha estat el càstig a Trump que es podria esperar". En aquesta línia, ha admès que "s'imposa una certa acceptació i normalització d'un home que menteix constantment i que ha desqualificat les minories amb un to clarament racista". Finalment ha assegurat que "una societat que no rebutja un personatge com Donald Trump s'ha deteriorat molt democràticament".
Per la seva banda, Jordi Cerdà ha dit que "el codi de llenguatge de Trump no correspon al que estem acostumats a viure a Europa des de la Segona Guerra Mundial, que és un sistema demoliberal". D'altra banda, ha comentat que "molta gent queda sobtada quan veu que la classe obrera vota forces de dretes, però no podem dir que són idiotes". Florido ha dit que "des d'Europa caricaturitzem els polítics i el sistema dels Estats Units, cosa que és un error, com si ens creguéssim superiors". Sobre les eleccions d'aquest dimarts, "no es pot parlar de derrota de Trump, sinó d'empat, perquè ha perdut a la Cambra de Representants, però ha guanyat al Senat i també en les eleccions a governadors, que són molt importants també".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 7 de novembre.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció