En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

Lluís Sols: "Als EUA, s'està acceptant un home que menteix"

Jordi Cerdà, secretari d'Organització del Cercle Carlemany, Lluís Sols, col·laborador de Cristianisme i Justícia, i Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel i membre del grup…

7 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Jordi Cerdà, secretari d'Organització del Cercle Carlemany, Lluís Sols, col·laborador de Cristianisme i Justícia, i Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel i membre del grup Catalans Lliures, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la nova situació política als Estats Units, després d’unes eleccions legislatives (celebrades aquest dimarts) que marquen un abans i un després en el primer mandat de Donald Trump, amb la victòria demòcrata a la Cambra de Representants, que passa a estar controlada pels adversaris naturals del president, tot i que els republicans conserven el control del Senat. Sols ha destacat que "ha estat una victòria demòcrata més petita del que s'esperava, i no ha estat el càstig a Trump que es podria esperar". En aquesta línia, ha admès que "s'imposa una certa acceptació i normalització d'un home que menteix constantment i que ha desqualificat les minories amb un to clarament racista". Finalment ha assegurat que "una societat que no rebutja un personatge com Donald Trump s'ha deteriorat molt democràticament".
Per la seva banda, Jordi Cerdà ha dit que "el codi de llenguatge de Trump no correspon al que estem acostumats a viure a Europa des de la Segona Guerra Mundial, que és un sistema demoliberal". D'altra banda, ha comentat que "molta gent queda sobtada quan veu que la classe obrera vota forces de dretes, però no podem dir que són idiotes". Florido ha dit que "des d'Europa caricaturitzem els polítics i el sistema dels Estats Units, cosa que és un error, com si ens creguéssim superiors". Sobre les eleccions d'aquest dimarts, "no es pot parlar de derrota de Trump, sinó d'empat, perquè ha perdut a la Cambra de Representants, però ha guanyat al Senat i també en les eleccions a governadors, que són molt importants també".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 7 de novembre.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció