En directe

La Missa de cada dia

PROGRAMES

Lluís Sols: "Als EUA, s'està acceptant un home que menteix"

Jordi Cerdà, secretari d'Organització del Cercle Carlemany, Lluís Sols, col·laborador de Cristianisme i Justícia, i Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel i membre del grup…

7 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Jordi Cerdà, secretari d'Organització del Cercle Carlemany, Lluís Sols, col·laborador de Cristianisme i Justícia, i Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel i membre del grup Catalans Lliures, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la nova situació política als Estats Units, després d’unes eleccions legislatives (celebrades aquest dimarts) que marquen un abans i un després en el primer mandat de Donald Trump, amb la victòria demòcrata a la Cambra de Representants, que passa a estar controlada pels adversaris naturals del president, tot i que els republicans conserven el control del Senat. Sols ha destacat que "ha estat una victòria demòcrata més petita del que s'esperava, i no ha estat el càstig a Trump que es podria esperar". En aquesta línia, ha admès que "s'imposa una certa acceptació i normalització d'un home que menteix constantment i que ha desqualificat les minories amb un to clarament racista". Finalment ha assegurat que "una societat que no rebutja un personatge com Donald Trump s'ha deteriorat molt democràticament".
Per la seva banda, Jordi Cerdà ha dit que "el codi de llenguatge de Trump no correspon al que estem acostumats a viure a Europa des de la Segona Guerra Mundial, que és un sistema demoliberal". D'altra banda, ha comentat que "molta gent queda sobtada quan veu que la classe obrera vota forces de dretes, però no podem dir que són idiotes". Florido ha dit que "des d'Europa caricaturitzem els polítics i el sistema dels Estats Units, cosa que és un error, com si ens creguéssim superiors". Sobre les eleccions d'aquest dimarts, "no es pot parlar de derrota de Trump, sinó d'empat, perquè ha perdut a la Cambra de Representants, però ha guanyat al Senat i també en les eleccions a governadors, que són molt importants també".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 7 de novembre.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció