En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

Lluís Sols, de Cristianisme i Justícia, atribueix la crisi del Canal de Panamà a "males pràctiques en l'adjudicació d'obra pública"

El maldecap que han tingut aquests últims dies el govern espanyol, l’empresa Sacyr i moltes persones afectades o implicades en l’ampliació del canal de Panamà…

19 gener 2014

Comparteix

El maldecap que han tingut aquests últims dies el govern espanyol, l’empresa Sacyr i moltes persones afectades o implicades en l’ampliació del canal de Panamà ha estat el tema, aquest divendres, del Mirador de l’actualitat, el col•loqui diari del programa El primer cafè de Ràdio Estel. El col•laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols ha atribuït el problema a “males pràctiques en l’adjudicació d’obra pública”. Sols ha explicat que “els qui adjudiquen trien l’opció més econòmica, dins les ofertes que sempre intenten ser atractives, i això és un mal endèmic”. En la mateixa línia, ha afegit que “el problema ha baixat durant la crisi, en què les administracions han estat més estrictes”.

Per la seva banda, l’economista i advocat Josep Maria Nogué ha aclarit que no tot és dolent en els processos de licitació i que cal valorar la crisi en tota la seva dimensió. “Hem d’estar alerta i no generalitzar les coses perquè, quan les empreses van a una licitació pública, han de presentar l’oferta més avantatjosa no només en el preu, sinó en el termini de finalització, en prestacions per sobre del que es demanava i altres variables”, ha dit.

En el debat, també ha intervingut l’economista Josep-Lluís Masriera, que ha vinculat tot el problema i la reacció del govern espanyol “a interessos no només generals, sinó també particulars i concretament del PP, que té vincles amb Sacyr”. Masriera ha comentat també que “el govern espanyol vol sobretot salvar la marca Espanya, però ha actuat amb una rapidesa que, en altres casos, no es dóna i es deixa caure l’empresa implicada d’acord amb el lliure mercat”. Els tres participants en el col•loqui d’aquest divendres al matí han coincidit a l’hora de pronosticar que les obres s’acabaran passi el que passi ara.

Recordem que l’1 de gener Sacyr anunciava la suspensió de les obres d’ampliació del canal de Panamà per sobrecostos. Amb aquesta decisió, donava 21 dies a les autoritats panamenyes perquè atenguin les demandes que plantejava en un projecte de gran rellevància per a les comunicacions marítimes entre l’oceà Atlàntic i el Pacífic i, per tant, entre Europa i la costa occidental d’Amèrica.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció