En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Lluís Sols, de Cristianisme i Justícia, atribueix la crisi del Canal de Panamà a "males pràctiques en l'adjudicació d'obra pública"

El maldecap que han tingut aquests últims dies el govern espanyol, l’empresa Sacyr i moltes persones afectades o implicades en l’ampliació del canal de Panamà…

19 gener 2014

Comparteix

El maldecap que han tingut aquests últims dies el govern espanyol, l’empresa Sacyr i moltes persones afectades o implicades en l’ampliació del canal de Panamà ha estat el tema, aquest divendres, del Mirador de l’actualitat, el col•loqui diari del programa El primer cafè de Ràdio Estel. El col•laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols ha atribuït el problema a “males pràctiques en l’adjudicació d’obra pública”. Sols ha explicat que “els qui adjudiquen trien l’opció més econòmica, dins les ofertes que sempre intenten ser atractives, i això és un mal endèmic”. En la mateixa línia, ha afegit que “el problema ha baixat durant la crisi, en què les administracions han estat més estrictes”.

Per la seva banda, l’economista i advocat Josep Maria Nogué ha aclarit que no tot és dolent en els processos de licitació i que cal valorar la crisi en tota la seva dimensió. “Hem d’estar alerta i no generalitzar les coses perquè, quan les empreses van a una licitació pública, han de presentar l’oferta més avantatjosa no només en el preu, sinó en el termini de finalització, en prestacions per sobre del que es demanava i altres variables”, ha dit.

En el debat, també ha intervingut l’economista Josep-Lluís Masriera, que ha vinculat tot el problema i la reacció del govern espanyol “a interessos no només generals, sinó també particulars i concretament del PP, que té vincles amb Sacyr”. Masriera ha comentat també que “el govern espanyol vol sobretot salvar la marca Espanya, però ha actuat amb una rapidesa que, en altres casos, no es dóna i es deixa caure l’empresa implicada d’acord amb el lliure mercat”. Els tres participants en el col•loqui d’aquest divendres al matí han coincidit a l’hora de pronosticar que les obres s’acabaran passi el que passi ara.

Recordem que l’1 de gener Sacyr anunciava la suspensió de les obres d’ampliació del canal de Panamà per sobrecostos. Amb aquesta decisió, donava 21 dies a les autoritats panamenyes perquè atenguin les demandes que plantejava en un projecte de gran rellevància per a les comunicacions marítimes entre l’oceà Atlàntic i el Pacífic i, per tant, entre Europa i la costa occidental d’Amèrica.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció