En directe

El Rosari

RÀDIO ESTEL

"Lo que no se da se pierde: és un lema vital d'Isa Solà"

Aquest dimarts a A Primera Hora hem parlat amb l’escriptora i periodista Mey Zamora, autora del llibre Lo que no se da se pierde, retrato…

23 octubre 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimarts a A Primera Hora hem parlat amb l’escriptora i periodista Mey Zamora, autora del llibre Lo que no se da se pierde, retrato de la misionera Isa Solá, presentat ahir dilluns. A més hem recordat un dels grans de la literatura catalana, l’escriptor i crític Robert Saladrigas, amb Sergio Vila-Sanjuan, Director de la revista Cultura(s) de La Vanguardia. 
El 2 de setembre de 2016, la religiosa de Jesús Maria, Isabel Solà, conduïa pel centre de Port-au-Prince quan un home li va disparar dues vegades i va acabar brutalment amb la seva vida. Només tenia 51 anys i molts projectes per fer. Mey Zamora ha compartit amb RàdioEstel les seves vivències amb ella: “La magntiud del terretremol d'Haití va agegantar la seva figura i la seva missió”. Zamora, a més, ha resumit el seu esperit: “Lo que no se da se pierde, ella ho deia molt habitualment i és un proverbi indi. És un lema vital”.
Recordem Robert Saladrigas
Ahir dilluns ens assabentàvem de la mort d’un dels grans de la literatura catalana, l’escriptor i crític literari Robert Saladrigas. El director de la revista Cultura de La Vanguardia, Sergio Vila-SanJuan, ha afirmat:
“Va ser un gran comunicador cultural i crític literari, és probablement el més important de crítica literària internacional dels últims 40 anys, cada setmana. Dibuixa un panorama molt internacional”. A La Vanguardia, ha explicat Vila-Sanjuan: “Si sortia un Nobel o s'havia de dir alguna cosa sobre literatura acudíem sempre al Robert”
Els dimarts també ens visita als estudis de Ràdio Estel Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació per tractar el sensellarisme. 

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció