En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Lombardi: "El canvi de Papa em va marcar; em sentia molt proper a l'esperit i als motius de la decisió de Benet XVI"

El portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, ha dit aquest divendres, en una entrevista a Ràdio Estel i al setmanari Catalunya Cristiana, que el…

18 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, ha dit aquest divendres, en una entrevista a Ràdio Estel i al setmanari Catalunya Cristiana, que el moment més important que ha viscut, en aquests 10 anys que porta com a responsable de la comunicació del Papa, va ser el pas de la renúncia de Benet XVI a l’elecció de Francesc. "Ha estat un moment especialment significatiu del meu servei, i em va marcar, alhora que també un moment igualment viscut espiritualment, per mi, amb serenor perquè em sentia molt proper a l’esperit i als motius de la decisió de Benet XVI", ha assegurat. En aquesta línia, ha definit aquells històrics dies del febrer i el març de 2014 com un trànsit que no el va alterar excessivament, "sinó que es va viure amb gran sintonia amb el Papa Benet XVI". Lombardi recorda aquell fet amb gran intensitat personal: "Ha estat certament un dels aspectes més importants de la meva vida fins ara, sobretot en el servei de la Sala de Premsa, però també acompanyant tots els nostres companys de cara a preparar-se, en aquell període, per a l’elecció d’un successor, com també a conèixer-lo en l’inici del nou pontificat".
Lombardi, de 73 anys i jesuïta, ha valorat els 25 anys que ha estat, fins al 29 de febrer passat, a la Ràdio Vaticana, els últims com a director. Ha destacat el fet que la ràdio ha permès a l’Església comunicar millor sense fronteres, fins i tot en països on els cristians són minoritaris o perseguits. El director de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu també ha comentat la importància del canvi en la comunicació del Vaticà, cap a una estructura única i multimèdia. Referint-se a la personalitat de l’actual pontífex, Federico Lombardi ha explicat que, en aquests tres anys, s’ha mostrat com "un comunicador natural, espontani, una persona que té una extrema llibertat espiritual i també d’expressió, de llenguatge, en relació amb els altres". També ha afegit que Francesc "té una proximitat a la gent que es manifesta tant en els gestos, quan es troba amb la gent al carrer o a les audiències, com també en la manera de parlar".
En altres moments d'aquesta entrevista a Ràdio Estel i a Catalunya Cristiana, Lombardi ha destacat que "la dimensió del Papa Francesc, en les entrevistes i en el diàleg amb els periodistes o comunicadors professionals, ha estat com un descobriment en el Pontificat". A més, ha recordat que, "abans a l’Argentina, ell no volia gaire relacions intenses o entrevistes llargues amb els representants de la premsa o les televisions", i que "en canvi ara la dimensió comunicativa s’ha manifestat com una cosa especialment eficaç". El portaveu de la Santa Seu, que segueix en aquest càrrec de confiança del Papa després d’haver deixat la Ràdio Vaticana, ha sintetitzat l’estil de Francesc en l’aposta per un Déu misericordiós i que ens estima.
Es pot escoltar AQUÍ tota l'entrevista a Federico Lombardi.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023