En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

López Camps: "El Parlament obre una etapa de realisme polític"

L'exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat i soci d'Òmnium Cultural Jordi López Camps, el periodista i militant de Catalunya en Comú Josep Maria Balcells…

17 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

L'exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat i soci d'Òmnium Cultural Jordi López Camps, el periodista i militant de Catalunya en Comú Josep Maria Balcells i l'historiador Joan  Pallarès han compartit col·loqui, aquest dimecres, en el programa El Mirador de l'actualitat, en què s'ha analitzat la constitució del Parlament, amb l'elecció de Roger Torrent com a president. Balcells ha definit la sessió com un fet "ha reflectit el moment actual, amb elements que descriuen molt bé el que vivim". Ha comentat també que "el discurs del nou president de la cambra ha estat equànime, sense que hagi sortit la paraula República, per exemple, i amb mà estesa a tots els grups".

Per la seva banda, López Camps ha destacat que "el discurs d'Ernest Maragall era com de tancament d'un període, una etapa, que semblava donar pas a un nou cicle, com s'ha vist amb les paraules de Roger Torrent, una intervenció molt pensada en què no sobrava cap paraula, fins i tot evitant alguns termes que, amb els seus sinònims, podrien ser malinterpretats". Ha dit que la nova etapa "estarà marcada per més realisme polític, cosa que també convé". Pallarès ha subratllat que "el nou Parlament presenta un símptoma de reconciliació nacional", i ha qualificat "d'excel·lent el discurs d'Ernest Maragall, que és un mestre de la política". Finalment tots han coincidit també a l'hora de constatar les grans dificultats que tindrà Carles Puigdemont per poder ser investit president de la Generalitat.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 17 de gener

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció