En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

López Camps: "El Parlament obre una etapa de realisme polític"

L'exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat i soci d'Òmnium Cultural Jordi López Camps, el periodista i militant de Catalunya en Comú Josep Maria Balcells…

17 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

L'exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat i soci d'Òmnium Cultural Jordi López Camps, el periodista i militant de Catalunya en Comú Josep Maria Balcells i l'historiador Joan  Pallarès han compartit col·loqui, aquest dimecres, en el programa El Mirador de l'actualitat, en què s'ha analitzat la constitució del Parlament, amb l'elecció de Roger Torrent com a president. Balcells ha definit la sessió com un fet "ha reflectit el moment actual, amb elements que descriuen molt bé el que vivim". Ha comentat també que "el discurs del nou president de la cambra ha estat equànime, sense que hagi sortit la paraula República, per exemple, i amb mà estesa a tots els grups".

Per la seva banda, López Camps ha destacat que "el discurs d'Ernest Maragall era com de tancament d'un període, una etapa, que semblava donar pas a un nou cicle, com s'ha vist amb les paraules de Roger Torrent, una intervenció molt pensada en què no sobrava cap paraula, fins i tot evitant alguns termes que, amb els seus sinònims, podrien ser malinterpretats". Ha dit que la nova etapa "estarà marcada per més realisme polític, cosa que també convé". Pallarès ha subratllat que "el nou Parlament presenta un símptoma de reconciliació nacional", i ha qualificat "d'excel·lent el discurs d'Ernest Maragall, que és un mestre de la política". Finalment tots han coincidit també a l'hora de constatar les grans dificultats que tindrà Carles Puigdemont per poder ser investit president de la Generalitat.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 17 de gener

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció