En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'Orquestra Africana de Barcelona posa en escena aquest divendres el seu estil compromès amb els ponts entre cultures

L'Orquestra Africana de Barcelona posa en escena aquest divendres, a partir de les 19.00 hores a la Sala Apolo 2 de Barcelona, el seu espectacle African…

19 gener 2015

Redacció

Comparteix
L'Orquestra Africana de Barcelona posa en escena aquest divendres, a partir de les 19.00 hores a la Sala Apolo 2 de Barcelona, el seu espectacle African Roots, un recorregut pels grans clàssics de la música moderna africana, com ara Youssour N'Dour, l'Orquestra Marrabenta o Miriam Makeba. El concert està organitzat per l'ONG Drassanes per Àfrica. Elena Tarifa, de l'organització, ha dit aquest dilluns a la Fórmula Estel que l'entitat, que treballa sobre projectes de desenvolupament tecnològic i també cultural, es beneficiarà de la recaptació d'aquesta activitat. Es poden reservar localitats a través de Codetickets o bé demanant una targeta a l'adreça electrònica info@jmnanswer.com .
En una entrevista també a la Fórmula Estel, el músic impulsor de l'Orquestra Africana Ignasi Coromina ha explicat que "l'orquestra és una plataforma perquè, després d'aquest primer espectacle, s'ofereixin diferents propostes que donin sortida, de manera moderna i autèntica, unes músiques de fort poder emocional i que malauradament no estaven fins ara documentades". En aquesta línia, ha afegit que "d'aquest projecte està sortint una gran quantitat de material per oferir-lo després a les escoles de música". L'Orquestra Africana de Barcelona té ara 11 músics i pretén "ser com un resum de la sonoritat de l'Àfrica actual", segons ha explicat Ignasi Coromina.

En l'estona compartida aquest dilluns a Ràdio Estel amb els oients, el músic senegalès Abdoul Aziz Sy Diop, que viu des de fa un any i mig a Catalunya, ha assegurat que només viu "amb la música i per a la música". Aquest jove africà toca un instrument semblant a l'arpa, i assegura que ha vingut Europa "per compartir un estil artístic i musical que dóna benestar a les persones". Abdoul ha afegit que "la música d'aquesta orquestra és molt oberta". El repte, més enllà d'això, és "conduir qui escolta la música a gaudir d'uns conceptes que potser, en un altre context, no assumirien", segons ha comentat Ignasi Coromina.
Es pot escoltar aquí (des del minut 24'00") tota l'entrevista a Ignasi Coromina i Abdoul Aziz Sy Diop.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció