En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

L'Orquestra Africana de Barcelona posa en escena aquest divendres el seu estil compromès amb els ponts entre cultures

L'Orquestra Africana de Barcelona posa en escena aquest divendres, a partir de les 19.00 hores a la Sala Apolo 2 de Barcelona, el seu espectacle African…

19 gener 2015

Redacció

Comparteix
L'Orquestra Africana de Barcelona posa en escena aquest divendres, a partir de les 19.00 hores a la Sala Apolo 2 de Barcelona, el seu espectacle African Roots, un recorregut pels grans clàssics de la música moderna africana, com ara Youssour N'Dour, l'Orquestra Marrabenta o Miriam Makeba. El concert està organitzat per l'ONG Drassanes per Àfrica. Elena Tarifa, de l'organització, ha dit aquest dilluns a la Fórmula Estel que l'entitat, que treballa sobre projectes de desenvolupament tecnològic i també cultural, es beneficiarà de la recaptació d'aquesta activitat. Es poden reservar localitats a través de Codetickets o bé demanant una targeta a l'adreça electrònica info@jmnanswer.com .
En una entrevista també a la Fórmula Estel, el músic impulsor de l'Orquestra Africana Ignasi Coromina ha explicat que "l'orquestra és una plataforma perquè, després d'aquest primer espectacle, s'ofereixin diferents propostes que donin sortida, de manera moderna i autèntica, unes músiques de fort poder emocional i que malauradament no estaven fins ara documentades". En aquesta línia, ha afegit que "d'aquest projecte està sortint una gran quantitat de material per oferir-lo després a les escoles de música". L'Orquestra Africana de Barcelona té ara 11 músics i pretén "ser com un resum de la sonoritat de l'Àfrica actual", segons ha explicat Ignasi Coromina.

En l'estona compartida aquest dilluns a Ràdio Estel amb els oients, el músic senegalès Abdoul Aziz Sy Diop, que viu des de fa un any i mig a Catalunya, ha assegurat que només viu "amb la música i per a la música". Aquest jove africà toca un instrument semblant a l'arpa, i assegura que ha vingut Europa "per compartir un estil artístic i musical que dóna benestar a les persones". Abdoul ha afegit que "la música d'aquesta orquestra és molt oberta". El repte, més enllà d'això, és "conduir qui escolta la música a gaudir d'uns conceptes que potser, en un altre context, no assumirien", segons ha comentat Ignasi Coromina.
Es pot escoltar aquí (des del minut 24'00") tota l'entrevista a Ignasi Coromina i Abdoul Aziz Sy Diop.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció