En directe

Fabricació Pròpia

POLÍTICA

Lourdes Ciuró defensa que el soci preferent del govern és la CUP, però que la negociació amb els comuns “s'haurà de mirar de casar”

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, confia que hi haurà acord amb els cupaires per aprovar els comptes.

18 novembre 2021

Redacció

Comparteix

Després que aquest dimecres, el president del Govern, Pere Aragonès, s'hagi obert a la negociació amb els comuns per trobar un acord per als pressupostos, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha defensat que "el soci preferent del Govern és la CUP, però que si entren els comuns a la negociació, s'haurà de mirar de casar". De tota manera, ha confiat que els cupaires els acabaran aprovant, tal com van fer amb la investidura de Pere Aragonès.

Preguntada pel tracte que reben algunes víctimes davant del jutge, la consellera ha considerat que "s'ha de preveure més formació pels agents de l'administració de justícia que tenen relació amb les víctimes de violència masclista". Per això, Ciuró ha criticat que el seu és el departament que rep menys finançament i ha alertat que això repercutirà a actuacions que requereixen de més immediatesa.

Lourdes Ciuró, consellera de Justícia, als estudis de Ràdio Estel amb el Pol Marsà

Sobre les agressions de presos a funcionaris a les presons catalanes, com van denunciar els sindicats fa unes setmanes, la titular del departament ha afirmat que no és exclusiu de les presons i diu que "ho sentim de mestres, de pares i mares i dels mossos". A més, explica que el que passa a fora, passa a dintre" de les presons. En aquest sentit, ha confirmat que Justicia està treballant amb un protocol "per afrontar-les i evitar-les". En aquest sentit, ha requerit la necessitat d'incorporar més funcionaris als centres penitenciaris.

Davant l'informe de l'organització de drets humans Irídia que denuncia maltractament físic i psíquic per part de funcionaris a reclusos, Ciuró no s'ha sentit interpel·lada "perquè a Catalunya no van visitar cap centre penitenciari", ha afirmat. De tota manera, ha relatat que no es pot abaixar la guàrdia i que "si hi ha conductes que no siguin correctes les hem d'erradicar".

Sobre les agressions de presos a funcionaris: "No és exclusiu de les presons, sentim que passa a mestres, pares i mares i mossos"

Entrevista a Lourdes Ciuró, consellera de Justícia

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024