En directe

La Caravana

POLÍTICA

Lourdes Ciuró defensa que el soci preferent del govern és la CUP, però que la negociació amb els comuns “s'haurà de mirar de casar”

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, confia que hi haurà acord amb els cupaires per aprovar els comptes.

18 novembre 2021

Redacció

Comparteix

Després que aquest dimecres, el president del Govern, Pere Aragonès, s'hagi obert a la negociació amb els comuns per trobar un acord per als pressupostos, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha defensat que "el soci preferent del Govern és la CUP, però que si entren els comuns a la negociació, s'haurà de mirar de casar". De tota manera, ha confiat que els cupaires els acabaran aprovant, tal com van fer amb la investidura de Pere Aragonès.

Preguntada pel tracte que reben algunes víctimes davant del jutge, la consellera ha considerat que "s'ha de preveure més formació pels agents de l'administració de justícia que tenen relació amb les víctimes de violència masclista". Per això, Ciuró ha criticat que el seu és el departament que rep menys finançament i ha alertat que això repercutirà a actuacions que requereixen de més immediatesa.

Lourdes Ciuró, consellera de Justícia, als estudis de Ràdio Estel amb el Pol Marsà

Sobre les agressions de presos a funcionaris a les presons catalanes, com van denunciar els sindicats fa unes setmanes, la titular del departament ha afirmat que no és exclusiu de les presons i diu que "ho sentim de mestres, de pares i mares i dels mossos". A més, explica que el que passa a fora, passa a dintre" de les presons. En aquest sentit, ha confirmat que Justicia està treballant amb un protocol "per afrontar-les i evitar-les". En aquest sentit, ha requerit la necessitat d'incorporar més funcionaris als centres penitenciaris.

Davant l'informe de l'organització de drets humans Irídia que denuncia maltractament físic i psíquic per part de funcionaris a reclusos, Ciuró no s'ha sentit interpel·lada "perquè a Catalunya no van visitar cap centre penitenciari", ha afirmat. De tota manera, ha relatat que no es pot abaixar la guàrdia i que "si hi ha conductes que no siguin correctes les hem d'erradicar".

Sobre les agressions de presos a funcionaris: "No és exclusiu de les presons, sentim que passa a mestres, pares i mares i mossos"

Entrevista a Lourdes Ciuró, consellera de Justícia

0:00 / 0:00

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023