En directe

La Missa de cada dia

ESGLÉSIA CATALUNYA

Lucía Caram: "Si algú s'ha ofès, demano disculpes"

L'última intervenció televisiva de sor Lucía Caram (Chester in Love, Cuatro TV) ha aixecat molta polseguera, especialment quan es va referir al matrimoni de Josep…

3 febrer 2017

Comparteix

L'última intervenció televisiva de sor Lucía Caram (Chester in Love, Cuatro TV) ha aixecat molta polseguera, especialment quan es va referir al matrimoni de Josep i Maria: "Quan et parlen des de l'Església que es beneeix tant el matrimoni i la relació de la parella i tenir fills, entenc que realment sigui molt difícil de creure i d'assumir el tema de la virginitat de Maria" (...) "Jo crec que Maria estava enamorada de Josep, jo crec que era una parella normal" (...) "Jo entenc que costa de creure, que costa de digerir, i que moltes vegades, quan s'intenta explicar, provoques una riallada de la gent perquè... és poc creïble el missatge, oi?". Davant de la polèmica creada, sor Lucía Caram ha demanat disculpes en un comunicat que ha enviat als mitjans de comunicació: "Si algú s'ha sentit ofès, demano disculpes. Si algú no va entendre les meves paraules, estic disposada a dialogar. Però que ningú no fereixi el respecte, l'amor i la comunió".

I ha matisat les seves declaracions al programa televisiu: "Vaig manifestar que no m'escandalitzaria si hagués tingut una relació de parella amb Josep el seu espòs, i crec que tot això entra dins del misteri, del dipòsit de la fe, i també d'una fe que uns viuen i accepten senzillament i d'altres sense menys senzillesa, amb la fe, també busquem entendre." "Això últim va escandalitzar moltes persones, potser perquè no va haver-hi espais per a matisacions, però crec que va quedar clara la meva fidelitat i amor a l'Església, a l'Evangeli i al projecte de Jesús, així com la certesa que el sexe no és brut ni una cosa condemnable i que el matrimoni i el sexe són una benedicció".

En un comunicat enviat des de Tucumán, a l'Argentina, on es troba visitant la família, sor Lucía també s'ha mostrat preocupada per "la lectura fragmentada, ideològica i perversa que alguns martells d'heretges, assedegats de venjança i animats per l'odi, han fet emplenant de calúmnies, amenaces serioses, fins i tot a la meva vida, en diversos mitjans". I ha aclarit que el motor de tot el que fa és l'amor als més pobres. "Estic donant el millor de la meva vida al servei de l'Evangeli i crec que aquest és el missatge i el que he volgut manifestar: som homes i dones, lliures per estimar, i cridats a servir de diverses maneres".

El comunicat de sor Lucía ve encapaçalat per la següent declaració: "Des de la comunió amb l'Església i el Poble de Déu, invocant la benedicció de Maria, la Mare de Jesús, dona tota de Déu i tota de la humanitat, escric aquestes lletres animades pel meu amor a les persones, a la gent senzilla i al Déu de la vida, a Jesús el projecte de vida del qual és el meu."

Nota del bisbat de Vic

Arran de les declaracions de sor Lucía, el bisbat de Vic ha fet pública una nota de premsa en què "el bisbe de Vic recorda que forma part de la fe de l'Església des dels seus inicis, que Maria fou sempre verge i que aquesta veritat de la fe fou recollida i proclamada de manera definitiva pel Concili II de Constantinoble, essent el primer dogma marià i compartit pels cristians catòlics i ortodoxos". Per tant, "recorda que aquestes declaracions no s'ajusten a la fe de l'Església i lamenta la confusió que hagin pogut crear en el poble fidel".

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024