En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Lucía Caram: "Si algú s'ha ofès, demano disculpes"

L'última intervenció televisiva de sor Lucía Caram (Chester in Love, Cuatro TV) ha aixecat molta polseguera, especialment quan es va referir al matrimoni de Josep…

3 febrer 2017

Comparteix

L'última intervenció televisiva de sor Lucía Caram (Chester in Love, Cuatro TV) ha aixecat molta polseguera, especialment quan es va referir al matrimoni de Josep i Maria: "Quan et parlen des de l'Església que es beneeix tant el matrimoni i la relació de la parella i tenir fills, entenc que realment sigui molt difícil de creure i d'assumir el tema de la virginitat de Maria" (...) "Jo crec que Maria estava enamorada de Josep, jo crec que era una parella normal" (...) "Jo entenc que costa de creure, que costa de digerir, i que moltes vegades, quan s'intenta explicar, provoques una riallada de la gent perquè... és poc creïble el missatge, oi?". Davant de la polèmica creada, sor Lucía Caram ha demanat disculpes en un comunicat que ha enviat als mitjans de comunicació: "Si algú s'ha sentit ofès, demano disculpes. Si algú no va entendre les meves paraules, estic disposada a dialogar. Però que ningú no fereixi el respecte, l'amor i la comunió".

I ha matisat les seves declaracions al programa televisiu: "Vaig manifestar que no m'escandalitzaria si hagués tingut una relació de parella amb Josep el seu espòs, i crec que tot això entra dins del misteri, del dipòsit de la fe, i també d'una fe que uns viuen i accepten senzillament i d'altres sense menys senzillesa, amb la fe, també busquem entendre." "Això últim va escandalitzar moltes persones, potser perquè no va haver-hi espais per a matisacions, però crec que va quedar clara la meva fidelitat i amor a l'Església, a l'Evangeli i al projecte de Jesús, així com la certesa que el sexe no és brut ni una cosa condemnable i que el matrimoni i el sexe són una benedicció".

En un comunicat enviat des de Tucumán, a l'Argentina, on es troba visitant la família, sor Lucía també s'ha mostrat preocupada per "la lectura fragmentada, ideològica i perversa que alguns martells d'heretges, assedegats de venjança i animats per l'odi, han fet emplenant de calúmnies, amenaces serioses, fins i tot a la meva vida, en diversos mitjans". I ha aclarit que el motor de tot el que fa és l'amor als més pobres. "Estic donant el millor de la meva vida al servei de l'Evangeli i crec que aquest és el missatge i el que he volgut manifestar: som homes i dones, lliures per estimar, i cridats a servir de diverses maneres".

El comunicat de sor Lucía ve encapaçalat per la següent declaració: "Des de la comunió amb l'Església i el Poble de Déu, invocant la benedicció de Maria, la Mare de Jesús, dona tota de Déu i tota de la humanitat, escric aquestes lletres animades pel meu amor a les persones, a la gent senzilla i al Déu de la vida, a Jesús el projecte de vida del qual és el meu."

Nota del bisbat de Vic

Arran de les declaracions de sor Lucía, el bisbat de Vic ha fet pública una nota de premsa en què "el bisbe de Vic recorda que forma part de la fe de l'Església des dels seus inicis, que Maria fou sempre verge i que aquesta veritat de la fe fou recollida i proclamada de manera definitiva pel Concili II de Constantinoble, essent el primer dogma marià i compartit pels cristians catòlics i ortodoxos". Per tant, "recorda que aquestes declaracions no s'ajusten a la fe de l'Església i lamenta la confusió que hagin pogut crear en el poble fidel".

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció