En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Luis Quintana, comissari de Terra Santa, anima a participar en la col·lecta de Divendres Sant per als Sants Llocs

L'Església celebra el proper Divendres Sant, com cada any, el Dia de Terra Santa. És una crida universal a la solidaritat amb els cristians de…

9 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
L'Església celebra el proper Divendres Sant, com cada any, el Dia de Terra Santa. És una crida universal a la solidaritat amb els cristians de Terra Santa, des de la col·laboració econòmica i sobretot des de la pregària. El franciscà Luis Quintana, comissari de Terra Santa a la Província de la Immaculada (que inclou bona part del territori espanyol), ha explicat aquest dimarts que la presència franciscana als Sants Llocs d'Israel i Palestina ja té una llarga història. "Fa 800 anys Sant Francesc d'Assís va visitar Terra Santa, es va entrevistar amb el sultà i, a partir d'aleshores, els franciscans són presents a la zona", ha explicat Fra Luis en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel.

La Comissaria de Terra Santa té, segons ha explicat el seu responsable a bona part de l'Estat espanyol, les missions de "donar a conèixer la realitat de Terra Santa, coordinar els pelegrinatges catòlics als Sants Llocs i finalment recollir donatius per a les necessitats de la zona, des del sosteniment dels cristians que viuen allà fins al manteniment dels 75 llocs de pelegrinatge, incloent-hi santuaris, sota la custòdia franciscana". En aquesta línia, ha recordat "les prop de 10.000 persones que treballen d'alguna manera per a la Custòdia en diverses escoles de Terra Santa". Fra Luis Quintana veu la col·lecta del Divendres Sant com un "pujar a la muntanya per rebre la misericòrdia, molt més això que no pas donar materialment".
Sobre els pelegrinatges, Luis Quintana ha dit que "no hi ha cap problema a Terra Santa, on es pot pelegrinar sense por per moltes raons, entre elles que Israel és un país amb potents sistemes de seguretat i també que els pelegrins sempre són respectats, fins i tot en els conflictes". El comissari de Terra Santa a Espanya, finalment, ha animat les comunitats cristianes a posar-se en contacte amb la Comissaria de Terra Santa o amb altres entitats catòliques que organitzin viatges a la Terra de Jesús, com "ja s'està fent ara, amb grups organitzats per a la Setmana Santa, la primera quinzena de maig i finals de juny, en aquest cas exercicis espirituals".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 29'30") tota l'entrevista a Fra Luis Quintana.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció