En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

“Maltractar animals de laboratori no és un fet aïllat”

Aquest cap de setmana les autoritats van retirar la llicència a Vivotecnia, un centre denunciat per maltractament a animals de laboratori. La denúncia de diverses…

13 abril 2021

Comparteix
Aquest cap de setmana les autoritats van retirar la llicència a Vivotecnia, un centre denunciat per maltractament a animals de laboratori. La denúncia de diverses entitats animalistes per la cruesa i les vexacions contra els animals d'experimentació del laboratori madrileny ha tingut una resposta ràpida de les administracions. Estava previst que aquest animals fossin traslladats aquest dilluns a santuaris i protectores d'animals, però no ha estat així. Ismael López, fundador del Santuari Gaia i autor del llibre “Animales como tú”, ha explicat aquest dimarts que “els animals continuen dins de l’empresa malgrat que, segons han dit, s’han paralitzat les activitats d’experimentació amb els animals”. 
En una entrevista al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, López ha dit que “ara estan a l’espera del que pugui decidir la Fiscalia després que el partit animalista PACMA ha presentat una denúncia per aquests fets”. A més, ha afegit que “aquestes pràctiques que han sortit a la llum aquest cap de setmana en aquesta empresa madrilenya no és una pràctica habitual, però no són tampoc fets aïllats”. Ismael López ha recordat que, “gràcies a la mobilitazació ciutadana que s’ha produït aquest cap de setmana, l’administració de Madrid ha reaccionat i s’han pogut paralitzar les activitats indecents que es realitzaven dins d’aquesta empresa”. 
El fundador del santuari Gaia ha assegurat que, en aquestes pràctiques, “es tracten els animals com si fossin objectes sense valor”. D’altra banda, López també ha acusat les administracions de deixar fer, quan “són ells els qui fan les inspeccions, però no hi veuren mai res”.  A més, ha dit que “el segle XXI la ciència ja no necessita experimentar amb animals”.  En un altre moment de l’entrevista, Ismel López també ha parlat del llibre «Animals com tu», un emotiu treball on el fundador del Santuari Gaia ens ensenya el veritable significat d’estimar i perdonar. El llibre ens mostra les increïbles històries reals de Fundació Santuari Gaia, que són de superació, amistat, esperança, tendresa i amor.⁣ 
L’obra ens fa testimonis de naixements, retrobaments, adversitats, lleialtats i moments inoblidables que ens recorden tot allò que ens uneix als altres animals. La Fundació Santuari Gaia  ha rescatat més de 1.500 animals des dels seus inicis. Es pot entrar en el web per trobar-hi més informació.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció