En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Maltractar animals de laboratori no és un fet aïllat”

Aquest cap de setmana les autoritats van retirar la llicència a Vivotecnia, un centre denunciat per maltractament a animals de laboratori. La denúncia de diverses…

13 abril 2021

Comparteix
Aquest cap de setmana les autoritats van retirar la llicència a Vivotecnia, un centre denunciat per maltractament a animals de laboratori. La denúncia de diverses entitats animalistes per la cruesa i les vexacions contra els animals d'experimentació del laboratori madrileny ha tingut una resposta ràpida de les administracions. Estava previst que aquest animals fossin traslladats aquest dilluns a santuaris i protectores d'animals, però no ha estat així. Ismael López, fundador del Santuari Gaia i autor del llibre “Animales como tú”, ha explicat aquest dimarts que “els animals continuen dins de l’empresa malgrat que, segons han dit, s’han paralitzat les activitats d’experimentació amb els animals”. 
En una entrevista al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, López ha dit que “ara estan a l’espera del que pugui decidir la Fiscalia després que el partit animalista PACMA ha presentat una denúncia per aquests fets”. A més, ha afegit que “aquestes pràctiques que han sortit a la llum aquest cap de setmana en aquesta empresa madrilenya no és una pràctica habitual, però no són tampoc fets aïllats”. Ismael López ha recordat que, “gràcies a la mobilitazació ciutadana que s’ha produït aquest cap de setmana, l’administració de Madrid ha reaccionat i s’han pogut paralitzar les activitats indecents que es realitzaven dins d’aquesta empresa”. 
El fundador del santuari Gaia ha assegurat que, en aquestes pràctiques, “es tracten els animals com si fossin objectes sense valor”. D’altra banda, López també ha acusat les administracions de deixar fer, quan “són ells els qui fan les inspeccions, però no hi veuren mai res”.  A més, ha dit que “el segle XXI la ciència ja no necessita experimentar amb animals”.  En un altre moment de l’entrevista, Ismel López també ha parlat del llibre «Animals com tu», un emotiu treball on el fundador del Santuari Gaia ens ensenya el veritable significat d’estimar i perdonar. El llibre ens mostra les increïbles històries reals de Fundació Santuari Gaia, que són de superació, amistat, esperança, tendresa i amor.⁣ 
L’obra ens fa testimonis de naixements, retrobaments, adversitats, lleialtats i moments inoblidables que ens recorden tot allò que ens uneix als altres animals. La Fundació Santuari Gaia  ha rescatat més de 1.500 animals des dels seus inicis. Es pot entrar en el web per trobar-hi més informació.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció