En directe

Sense distància

MEDI AMBIENT

Manel Romero, representant de la 'Unión Española Fotovoltaica' a Catalunya defensa que les renovables poden assumir la quantitat d'energia que s'està consumint

En una entrevista a Ràdio Estel, el representant de la "Unión Española Fotovoltaica" a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, ha apuntat que el desmantellament de les nuclears a Catalunya és una "feina afegida important"

15 octubre 2021

Redacció

Comparteix
Foto: SolarNews

En una entrevista a Ràdio Estel, el representant de la 'Unión Española Fotovoltaica' a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, ha apuntat que el desmantellament de les nuclears a Catalunya és una "feina afegida important"

El representant d'UNEF a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, Manel Romero ha defensat en una entrevista al Matí a Ràdio Estel que les renovables tenen la capacitat de poder assumir tota la quantitat d'energia que s'està consumint. Tot i això, ha precisat que s'ha d'implementar de forma progressiva i que "no ho podem improvisar d'un any a l'altre".

Romero ha apuntat que els alts preus del gas i el petroli i la baixa d'energia solar han derivat que els governs s'han adonat dels efectes que provoca i vulguin accelerar aquesta transició. "No tenim excusa. Tenim els fons Next Generation", ha defensat.

Sobre la transició energètica, Romero ha explicat que l'horitzó és clar i ha fet referència als objectius del Govern de Catalunya en què el 2030 el 50% de l'energia provingui de fonts renovables i el 2050 sigui del 100%.

Uns reptes que s'ajunten amb el desmantellament de les nuclears. Romero ha apuntat que Catalunya depèn molt més d'aquesta energia més que d'Espanya i que per tant és una "feina afegida important".

Romero ha explicat que només un 1,5% de la producció elèctrica a Catalunya prové de l'energia solar, a diferència d'Alemanya que oscil·la entre el 20% i el 30%. "Alemanya ha fet una aposta molt més decidida per les renovables des de fa anys", ha sentenciat.

Més actualitat

Esteve Camps, president de la Junta Constructora de la Sagrada Família: “Avui és un dia per gaudir”

Aquest dimecres s’encén l’estel de Maria que corona la torre de la mare de déu de la basílica

8 desembre 2021

Redacció

La Generalitat alerta que 1 de cada 5 infants ha patit abusos sexuals infantils

En una entrevista al Tot Anirà Bé, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, valora que "és una oportunitat molt bona poder construir de zero aquest departament que posa a la societat davant del mirall".

7 desembre 2021

Redacció

Montserrat recull les millors fotografies del pare Bonaventura Ubach a través de l’exposició 'La mirada del biblista. Instants d’eternitat. El Pròxim Orient en el fons fotogràfic del P.Ubach'

El comissari de l’exposició, l’arqueòleg Joan Eusebi Garcia, reivindica la figura i el llegat fotogràfic de Bonaventura Ubach

7 desembre 2021

Redacció