En directe

La Missa de cada dia

MEDI AMBIENT

Manel Romero, representant de la 'Unión Española Fotovoltaica' a Catalunya defensa que les renovables poden assumir la quantitat d'energia que s'està consumint

En una entrevista a Ràdio Estel, el representant de la "Unión Española Fotovoltaica" a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, ha apuntat que el desmantellament de les nuclears a Catalunya és una "feina afegida important"

15 octubre 2021

Redacció

Comparteix
Foto: SolarNews

En una entrevista a Ràdio Estel, el representant de la 'Unión Española Fotovoltaica' a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, ha apuntat que el desmantellament de les nuclears a Catalunya és una "feina afegida important"

El representant d'UNEF a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, Manel Romero ha defensat en una entrevista al Matí a Ràdio Estel que les renovables tenen la capacitat de poder assumir tota la quantitat d'energia que s'està consumint. Tot i això, ha precisat que s'ha d'implementar de forma progressiva i que "no ho podem improvisar d'un any a l'altre".

Romero ha apuntat que els alts preus del gas i el petroli i la baixa d'energia solar han derivat que els governs s'han adonat dels efectes que provoca i vulguin accelerar aquesta transició. "No tenim excusa. Tenim els fons Next Generation", ha defensat.

Sobre la transició energètica, Romero ha explicat que l'horitzó és clar i ha fet referència als objectius del Govern de Catalunya en què el 2030 el 50% de l'energia provingui de fonts renovables i el 2050 sigui del 100%.

Uns reptes que s'ajunten amb el desmantellament de les nuclears. Romero ha apuntat que Catalunya depèn molt més d'aquesta energia més que d'Espanya i que per tant és una "feina afegida important".

Romero ha explicat que només un 1,5% de la producció elèctrica a Catalunya prové de l'energia solar, a diferència d'Alemanya que oscil·la entre el 20% i el 30%. "Alemanya ha fet una aposta molt més decidida per les renovables des de fa anys", ha sentenciat.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció