En directe

Cocodril Club

MEDI AMBIENT

Manel Romero, representant de la 'Unión Española Fotovoltaica' a Catalunya defensa que les renovables poden assumir la quantitat d'energia que s'està consumint

En una entrevista a Ràdio Estel, el representant de la "Unión Española Fotovoltaica" a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, ha apuntat que el desmantellament de les nuclears a Catalunya és una "feina afegida important"

15 octubre 2021

Redacció

Comparteix
Foto: SolarNews

En una entrevista a Ràdio Estel, el representant de la 'Unión Española Fotovoltaica' a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, ha apuntat que el desmantellament de les nuclears a Catalunya és una "feina afegida important"

El representant d'UNEF a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, Manel Romero ha defensat en una entrevista al Matí a Ràdio Estel que les renovables tenen la capacitat de poder assumir tota la quantitat d'energia que s'està consumint. Tot i això, ha precisat que s'ha d'implementar de forma progressiva i que "no ho podem improvisar d'un any a l'altre".

Romero ha apuntat que els alts preus del gas i el petroli i la baixa d'energia solar han derivat que els governs s'han adonat dels efectes que provoca i vulguin accelerar aquesta transició. "No tenim excusa. Tenim els fons Next Generation", ha defensat.

Sobre la transició energètica, Romero ha explicat que l'horitzó és clar i ha fet referència als objectius del Govern de Catalunya en què el 2030 el 50% de l'energia provingui de fonts renovables i el 2050 sigui del 100%.

Uns reptes que s'ajunten amb el desmantellament de les nuclears. Romero ha apuntat que Catalunya depèn molt més d'aquesta energia més que d'Espanya i que per tant és una "feina afegida important".

Romero ha explicat que només un 1,5% de la producció elèctrica a Catalunya prové de l'energia solar, a diferència d'Alemanya que oscil·la entre el 20% i el 30%. "Alemanya ha fet una aposta molt més decidida per les renovables des de fa anys", ha sentenciat.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció