En directe

Fórmula Estel

MEDI AMBIENT

Manel Romero, representant de la 'Unión Española Fotovoltaica' a Catalunya defensa que les renovables poden assumir la quantitat d'energia que s'està consumint

En una entrevista a Ràdio Estel, el representant de la "Unión Española Fotovoltaica" a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, ha apuntat que el desmantellament de les nuclears a Catalunya és una "feina afegida important"

15 octubre 2021

Redacció

Comparteix
Foto: SolarNews

En una entrevista a Ràdio Estel, el representant de la 'Unión Española Fotovoltaica' a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, ha apuntat que el desmantellament de les nuclears a Catalunya és una "feina afegida important"

El representant d'UNEF a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, Manel Romero ha defensat en una entrevista al Matí a Ràdio Estel que les renovables tenen la capacitat de poder assumir tota la quantitat d'energia que s'està consumint. Tot i això, ha precisat que s'ha d'implementar de forma progressiva i que "no ho podem improvisar d'un any a l'altre".

Romero ha apuntat que els alts preus del gas i el petroli i la baixa d'energia solar han derivat que els governs s'han adonat dels efectes que provoca i vulguin accelerar aquesta transició. "No tenim excusa. Tenim els fons Next Generation", ha defensat.

Sobre la transició energètica, Romero ha explicat que l'horitzó és clar i ha fet referència als objectius del Govern de Catalunya en què el 2030 el 50% de l'energia provingui de fonts renovables i el 2050 sigui del 100%.

Uns reptes que s'ajunten amb el desmantellament de les nuclears. Romero ha apuntat que Catalunya depèn molt més d'aquesta energia més que d'Espanya i que per tant és una "feina afegida important".

Romero ha explicat que només un 1,5% de la producció elèctrica a Catalunya prové de l'energia solar, a diferència d'Alemanya que oscil·la entre el 20% i el 30%. "Alemanya ha fet una aposta molt més decidida per les renovables des de fa anys", ha sentenciat.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció