En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Manresa perdrà la categoria de ciutat

La capital del Bages frega la xifra dels 75.000 habitants, concretament compta a dia d’avui amb 74.700 persones residents al municipi. Aquest fet li suposarà…

19 febrer 2016

Comparteix
La capital del Bages frega la xifra dels 75.000 habitants, concretament compta a dia d’avui amb 74.700 persones residents al municipi. Aquest fet li suposarà perdre la categoria de ciutat, i això implicarà una baixada important dels diners que rep de l'Estat espanyol. El regidor d’Hisenda i d’Organització de l’ajuntament de Manresa, Josep Mala Sala ha explicat a Ràdio Estel que un dels principals motius per als quals s’han perdut habitants és “perquè el cens és una cosa viva, i bona part d’immigrants comunitaris empadronats a Manresa no han renovat el seu permís”. Al consistori s'aferren al fet que més de 300 immigrants comunitaris no han renovat el permís de residència, malgrat que continuen vivint a la capital del Bages, tràmit que s'ha de fer cada cinc anys, i per això l'Institut Nacional d’Estadística no els fa constar al cens de la ciutat. 
El regidor ha explicat a Ràdio Estel que “de forma continuada havíem estat per sobre dels 75.000 habitants a la capital del Bages, però que cap al 2014 es va tenir un punt d’inflexió en el pitjor moment possible”. Per aquest motiu, el govern local demanarà al Ministeri d’Hisenda una certa flexibilització d’alguns criteris d’inclusió, de manera que el sistema tingui en compte la tendència evolutiva de la població dels municipis, en comptes de mesurar el cens en un moment determinat, i aquest sigui el punt de referència. Per Josep Maria Sala, tot i que la norma legal disposa que siguin aquests 75.000 habitants els que marquen la capitalitat, li sembla bastant injust que una població com és el cas de Manresa, deixi de percebre 870.000 euros,  i això va en contra de millorar serveis bàsics i obligatoris per la pròpia ciutat. 

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció