En directe

Fórmula Estel

SOLIDARITAT

Mans Unides, contra l'"esclavitud moderna"

El dilluns 30 de juliol és el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones amb l'objectiu de conscienciar sobre la situació de les víctimes del…

30 juliol 2018

Redacció

Comparteix

El dilluns 30 de juliol és el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones amb l'objectiu de conscienciar sobre la situació de les víctimes del tràfic humà, a qui s'explota amb una finalitat econòmica i comercial, i protegir-ne els drets.

Des de Mans Unides es crida l'atenció sobre el fet que les víctimes del tràfic de persones són sotmeses a diferents formes d'explotació i abusos, com la prostitució, els treballs forçats, la mendicitat, la servitud, el matrimoni forçat i el transplantament d'òrgans. L'ONG treballa per prevenir el tràfic, un delicte i una de les vulneracions més greus dels drets humans, es considera una nova forma d'esclavatge o "esclavitud moderna". Així, Mans Unides destaca que aquesta situació té l'origen en la pobresa i la manca d'educació que hi ha a nombrosos llocs del món.

Segons dades de l'Organització Internacional del Treball, gairebé 21 milions de persones al món són víctimes del treball forçat, una xifra que inclou les víctimes de tràfic per a l'explotació laboral i sexual. Aproximadament un 30% de les víctimes són nens, i un 70% dones i nenes. Aquest és un problema global perquè tots els països estan afectats pel tràfic, ja sigui com a país d'origen, trànsit o destí.

Per lluitar contra aquesta greu situació, Mans Unides ha donat suport amb 1.404.458 euros els darrers vuit anys per dur a terme 21 projectes especialitzats en la prevenció del tràfic humà i el rescat i la reinserció social i familiar de les víctimes en països com el Benín, el Brasil, l'Índia, Laos, Tailàndia i el Vietnam.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció