El dilluns 30 de juliol és el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones amb l'objectiu de conscienciar sobre la situació de les víctimes del tràfic humà, a qui s'explota amb una finalitat econòmica i comercial, i protegir-ne els drets.
Des de Mans Unides es crida l'atenció sobre el fet que les víctimes del tràfic de persones són sotmeses a diferents formes d'explotació i abusos, com la prostitució, els treballs forçats, la mendicitat, la servitud, el matrimoni forçat i el transplantament d'òrgans. L'ONG treballa per prevenir el tràfic, un delicte i una de les vulneracions més greus dels drets humans, es considera una nova forma d'esclavatge o "esclavitud moderna". Així, Mans Unides destaca que aquesta situació té l'origen en la pobresa i la manca d'educació que hi ha a nombrosos llocs del món.
Segons dades de l'Organització Internacional del Treball, gairebé 21 milions de persones al món són víctimes del treball forçat, una xifra que inclou les víctimes de tràfic per a l'explotació laboral i sexual. Aproximadament un 30% de les víctimes són nens, i un 70% dones i nenes. Aquest és un problema global perquè tots els països estan afectats pel tràfic, ja sigui com a país d'origen, trànsit o destí.
Per lluitar contra aquesta greu situació, Mans Unides ha donat suport amb 1.404.458 euros els darrers vuit anys per dur a terme 21 projectes especialitzats en la prevenció del tràfic humà i el rescat i la reinserció social i familiar de les víctimes en països com el Benín, el Brasil, l'Índia, Laos, Tailàndia i el Vietnam.