En directe

Fórmula Estel

SOLIDARITAT

Mans Unides, contra l'"esclavitud moderna"

El dilluns 30 de juliol és el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones amb l'objectiu de conscienciar sobre la situació de les víctimes del…

30 juliol 2018

Redacció

Comparteix

El dilluns 30 de juliol és el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones amb l'objectiu de conscienciar sobre la situació de les víctimes del tràfic humà, a qui s'explota amb una finalitat econòmica i comercial, i protegir-ne els drets.

Des de Mans Unides es crida l'atenció sobre el fet que les víctimes del tràfic de persones són sotmeses a diferents formes d'explotació i abusos, com la prostitució, els treballs forçats, la mendicitat, la servitud, el matrimoni forçat i el transplantament d'òrgans. L'ONG treballa per prevenir el tràfic, un delicte i una de les vulneracions més greus dels drets humans, es considera una nova forma d'esclavatge o "esclavitud moderna". Així, Mans Unides destaca que aquesta situació té l'origen en la pobresa i la manca d'educació que hi ha a nombrosos llocs del món.

Segons dades de l'Organització Internacional del Treball, gairebé 21 milions de persones al món són víctimes del treball forçat, una xifra que inclou les víctimes de tràfic per a l'explotació laboral i sexual. Aproximadament un 30% de les víctimes són nens, i un 70% dones i nenes. Aquest és un problema global perquè tots els països estan afectats pel tràfic, ja sigui com a país d'origen, trànsit o destí.

Per lluitar contra aquesta greu situació, Mans Unides ha donat suport amb 1.404.458 euros els darrers vuit anys per dur a terme 21 projectes especialitzats en la prevenció del tràfic humà i el rescat i la reinserció social i familiar de les víctimes en països com el Benín, el Brasil, l'Índia, Laos, Tailàndia i el Vietnam.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció