En directe

La Caravana

ACCIÓ SOCIAL

Mans Unides dona suport als damnificats pel volcà de Fuego a Guatemala

L'erupció del volcà de Fuego de Guatemala el 3 dejuny passat va tenir unes conseqüències nefastes per la població. La lavabullent, les cendres i la…

19 juny 2018

Redacció

Comparteix

L'erupció del volcà de Fuego de Guatemala el 3 dejuny passat va tenir unes conseqüències nefastes per la població. La lavabullent, les cendres i la contaminació de la terra i l’aire de la zona vancausar més de 200 morts i 200 desapareguts; a més, la xifra actual dedamnificats per l’erupció és alarmant: un milió set-centes mil persones necessitenajuda urgent per tal que se’ls pugui garantir l’alimentació, l’aigua potable, iun habitatge.

Afortunadament, les reaccions davant d’aquestacatàstrofe no s’han fet esperar, i des del moment en què es va produir l’erupciótant el govern com la població guatemalenca han mostrat el seu suport alsdamnificats. Amb la intenció de reparar els danys causats pel volcà i donarsuport a les víctimes, s’han posat en marxa dos projectes d’emergència, quetenen com a objectiu principal dotar d’aigua potable, aliments i allotjament atots els afectats.

Precisament una de les organitzacions que hamostrat el seu suport als damnificats des del primer moment ha estat MansUnides, que ja ha anunciat que participarà en tots dos projectes. En el primer,ho farà al costat del seu soci local CEPEDEM en col·laboració amb el COE(Centre d’Operacions d’Emergència), que conjuntament repartiran equips d’emergènciaque inclouen material d’higiene, llençols, tovalloles i mantes, a més de 1.000persones dels municipis d’Escuintla i Alotenango.

El segon projecte el realitzarà Mans Unides amb unaltre soci local, ADECOR, que treballarà en coordinació amb les diòcesis deSacatepéquez i Escuintla. Aquesta iniciativa estarà centrada a ajudar 80famílies de la comunitat San Pancho, que es troba aïllada enmig de dos rius ique a part de necessitar aigua potable i alimentació ha perdut tots els seuscultius i cases.

Un cop estiguin en marxa els dos projectes, Mans Unidesha anunciat també que farà un balanç comunitari dels danys causats pel volcà ila intervenció realitzada, per preparar possibles alternatives per al futur.

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024