En directe

La Missa de cada dia

ESPORTS

Marc Molins sobre el cas Negreira: "El Barça ha fet el que havia de fer. Ha encarregat una auditoria interna per tenir un criteri i comunicar-ho posteriorment"

L'advocat penalista reconeix que hi ha hagut un cert retard en la presa de decisions del club blaugrana i creu que això ha retroalimentat el debat, que ha generat versions contradictòries

20 març 2023

Redacció

Comparteix

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', l'advocat penalista Marc Molins ha argumentat que el Barça ha fet bé en encarregar una auditoria interna per recopilar documentació, analitzar-la i poder posar llum a l'escàndol sobre els pagaments a l'exvicepresident del Comitè Tècnic dels Àrbitres, José Maria Enríquez Negreira.

Un cas que, per a Molins, està "tacant" la imatge del club blaugrana. "El club ha fet bé en encarregar una investigació i posar-la en marxa per formar un criteri i després poder comunicar quines conclusions se n'han tret" ha apuntat l'advocat, que ha reconegut que aquest retard en la presa de decisions ha retroalimentat un debat que ha generat versions contradictòries. A més, també ha concretat que aquest precepte penal al qual s'enfronta l'entitat parla de pagaments amb la finalitat de predeterminar o alterar el resultat de competicions esportives, però no és essencial la demostració de l'efectiva alteració d'un resultat.

Joan Laporta, al Camp Nou i amb un fons verd.
Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, en la presentació del nou sistema de vigilància de l'espai aeri de l'Spotify Camp Nou, el 21 de febrer | ACN

La Fiscalia ha sol·licitat que l'actual president del Barça, Joan Laporta, hagi estat cridat a declarar com a testimoni en el cas Negreira. També ho farà en la mateixa condició l'expresident Joan Gaspart. Molins recorda que, en la condició de testimoni, Laporta "no pot defugir cap resposta i està obligat a contestar, a diferència de l'investigat, que es pot acollir al dret a no declarar davant el jutge, i que està explícitament advertit del risc que assumeix si falta a la veritat".

"A l'hora de declarar com a testimoni, Laporta està obligat a contestar, a diferència de l'investigat, que es pot acollir al dret a no declarar davant el jutge"

Molins també ha especificat que aquest delicte prescriu al cap de 10 anys. Per això, la querella presentada pel ministeri fiscal relaten uns fets des del 2013 que deixen fora altres exercicis, com per exemple, els anys 2010, 2011 i 2012. L'advocat penalista ha sentenciat que el Barça podria quedar tocat pel que fa a la seva reputació i podria enfrontar-se a pèrdues de patrocini.

Entrevista a l'advocat penalista Marc Molins

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024