En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Marcel·lí Joan, nou director general d'Afers Religiosos

El govern català ha nomenat aquest dimarts Marcel•lí Joan nou director general d’Afers Religiosos de la Generalitat en substitució d’Enric Vendrell. El periodista, llicenciat per…

12 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
El govern català ha nomenat aquest dimarts Marcel•lí Joan nou director general d’Afers Religiosos de la Generalitat en substitució d’Enric Vendrell. El periodista, llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona, és professor de postgrau de Comunicació Institucional i Religió en l’Era Digital a la Universitat Ramón Llull. En l’àmbit eclesial, va ser secretari del Consell Pastoral Diocesà de Barcelona i delegat de Mitjans de Comunicació de l’Arquebisbat. També va participar els anys 90 en la Comissió Preparatòria del Concili Provincial Tarraconense, i és també un dels impulsors del document El fet religiós a la Catalunya del futur.
En l’àmbit de la joventut i la cooperació, Marcel·lí Joan és president de l’Associació Josep Ramón Zudaire de l’Hospitalet de Llobregat, i ha estat patró de la Fundació Akwaba, dedicada al tercer i quart món. A més, és membre del Grup Sant Jordi de Promoció i Defensa dels Drets Humans, i se'l considera un home molt proper al bisbe Joan Carrera, que va morir l'any 2008. El govern català destaca l’experiència del nou director en l’àmbit públic, ja que va ser adjunt al primer director general d’Afers Religiosos de la Generalitat Ignasi García Clavel, entre els anys 2000 i 2004, cap de Premsa i Relacions Públiques de la Direcció general de Joventut, responsable de Relacions Externes de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i Rehabilitació i també cap de premsa de la Delegació Territorial de la Generalitat a Barcelona.

Més actualitat

Xavier Trias: "No serà fàcil pactar amb el PSC perquè Jaume Collboni es resisteix, amb ERC estic encantat"

Xavier Trias, guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, als estudis de Ràdio Estel el 8 de juny de 2023

El guanyador de les eleccions a Barcelona diu a Ràdio Estel que "Maragall no vol un pacte a tres bandes i ho hauré de respectar"

8 juny 2023

Redacció

Els veïns de Badalona exigeixen la posada en marxa del Consell de Prevenció i Seguretat per lluitar contra les agressions sexuals

Imatge de l'enganxina de l'112 d'un cotxe de Mossos d'Esquadra

El psicòleg Jaume Funes assegura que ni el Codi Penal ni l'abandonament són la solució

7 juny 2023

Redacció

Les vacances escolars són un risc per als infants que no tenen hàbit de lectura a casa

Alumnes d'Artés amb el llibre 'La revolta dels burots'

Ho diu Marta López, directora del programa de lectura Lecxit, de la Fundació Bofill, qui assegura que "usar una pantalla i no ser lector no té una relació directa"

6 juny 2023

Redacció