En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"Marta Madrenas podria ser presidenta de la Generalitat"

Fa 132 dies que Catalunya no té un govern estable. Aquesta setmana, Oriol Junqueras, que per cert, avui es compleix mig any del seu empressonament,…

2 maig 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Fa 132 dies que Catalunya no té un govern estable. Aquesta setmana, Oriol Junqueras, que per cert, avui es compleix mig any del seu empressonament, demanava  fer un govern el més aviat possible i no malbaratar el 21D. Com funcionem aquests dies sense Govern? El politòleg i sociòleg Xavier Torrens ho ha explicat a la Fórmula Estel: "El Govern és necessari entre altres raons perquè un dels tres grans poders (legislatiu, judicial i'executiu), té un, l’executiu, que Catalunya no pot exercir. Ens trobem com abans del restabliment de l’autogovern de Catalunya amb l’arribada del president Josep Tarradellas". 
Xavier Torrens ha assenyalat Marta Madrenas com a presidenta de la Generalitat: “És probable que el diumenge sapiguem qui és la persona d’aquest Pla D i que la setmana que ve hi hagi un Ple d’investidura. A no ser que Elsa Artadi es desdigui, qui és més probable que sigui presidenta de la Generalitat podria ser l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, perquè pertany al PDECat, és una persona de molta confiança de Carles Puigdemont, fins el punt que la va proposar ell, i els independents de Junts per Catalunya, que sabem que tenen una posició diferent del PDECat, també confien en ella”.
Milers de persones van reclamar pensions i sous més alts en l'1 de Maig més feminista.
Ricard Bellera, Secretari de Treball i Economia de CCOO Catalunya, ha fet El Comentari de l’Actualitat: “Fem una valoració molt positiva (...) Les reivindicacions estan en el centre del debat: les pensions, recuperar els nivells salarials de fa 10 anys i superar la bretxa salarial”.
Aquest dimecres hem anat a la LLIBRERIA SALVAT de la Seu d’Urgell. I aquest dia de la semtna acostuma a fer El Pensament del dia Jaume Aymar, director de Radio Estel i Catalunya Cristiana. Avui dedicat als malalts i a la unció dels malalts.

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció