En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Marta Sibina (En Comú Podem) diu que ha sortit del 15M per "blindar els drets socials i fer un referèndum a Catalunya"

Marta Sibina, número 2 de la plataforma En Comú Podem per Barcelona a les eleccions generals del 20 de desembre, ha visitat aquest dijous Radio…

10 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Marta Sibina, número 2 de la plataforma En Comú Podem per Barcelona a les eleccions generals del 20 de desembre, ha visitat aquest dijous Radio Estel per parlar de les mesures que proposa la seva formació d’esquerres. Sibina ha dit que les propostes i els eixos principals “se centren en els drets socials i estan dirigides al servei de les persones”. Els objectius principals passen per “un blindatge de drets socials, un referèndum i una radicalitat democràtica per acabar amb la corrupció”.
 
Sibina també ha parlat del rescat als bancs per part del govern espanyol, i ha dit que “el Partit Popular no té intenció ni voluntat de tornar els diners”, ja que “no fa propostes” per dur a terme aquesta mesura. La candidata ha destacat la importància d’aconseguir que les forces polítiques es posin d’acord amb els ciutadans “promovent moviments socials i ciutadans amb forces polítiques”. En aquesta línia, ha posat l’exemple de les manifestacions del 15M a diversos llocs d’Espanya, de les quals s’ha definit com una hereva d’aquell esperit.
La número 2 de la canditatura En Comú Podem ha acusat el Partit Popular i Ciutadans de “no voler parlar amb la premsa sobre el Tractat de Comerç entre els Estats Units Europa”. Marta Sibina, que ha assegurat que el seu partit està a favor dels referèndums, ha lamentat “que no es posi a disposició de la ciutadania una qüestió tan important com aquesta”. Sibina ha dit que En Comú Podem aposta per una “democràcia real”
Sibina, activista i infermera, ha qualificat de “democràcia buida” tot el que el govern espanyol està fent amb la Sanitat, ja que “s’han retirat 800.000 targetes sanitàries a immigrants en l’Estat espanyol”. Els canvis més importants que proposen des de la formació política són, segons ha recordat la candidata, “les llistes obertes i una fiscalitat a partir de la qual els rics hagin de pagar més impostos” i “no enfonsar els petits empresaris i autònoms, ja que se’ls ha de donar solucions”
En l’entrevista, Marta Sibina no ha volgut avançar si hi haurà o no pactes entre els partits tant a Catalunya com en l’àmbit d’Espanya. Això sí, ha assegurat que “no hi ha cap connexió amb el PP i amb Ciutadans”. I sobre el tema de l’educació, la número 2 d’En Comú Podem per Barcelona ha estat clara, i ha dit que hauria de ser “100% pública, destinada a serveis socials”. En temes religiosos, Sibina ha comentat que, per a la seva formació, s’ha de “respectar les creences de totes les persones”. Finalment, ha demanat el vot, però “sobretot que la gent es miri el programa, que segur que agradarà!”.
Es pot escoltar AQUÍ l'entrevista a la número 2 d'En Comú Podem.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció