En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

Marta Sibina (En Comú Podem) diu que ha sortit del 15M per "blindar els drets socials i fer un referèndum a Catalunya"

Marta Sibina, número 2 de la plataforma En Comú Podem per Barcelona a les eleccions generals del 20 de desembre, ha visitat aquest dijous Radio…

10 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Marta Sibina, número 2 de la plataforma En Comú Podem per Barcelona a les eleccions generals del 20 de desembre, ha visitat aquest dijous Radio Estel per parlar de les mesures que proposa la seva formació d’esquerres. Sibina ha dit que les propostes i els eixos principals “se centren en els drets socials i estan dirigides al servei de les persones”. Els objectius principals passen per “un blindatge de drets socials, un referèndum i una radicalitat democràtica per acabar amb la corrupció”.
 
Sibina també ha parlat del rescat als bancs per part del govern espanyol, i ha dit que “el Partit Popular no té intenció ni voluntat de tornar els diners”, ja que “no fa propostes” per dur a terme aquesta mesura. La candidata ha destacat la importància d’aconseguir que les forces polítiques es posin d’acord amb els ciutadans “promovent moviments socials i ciutadans amb forces polítiques”. En aquesta línia, ha posat l’exemple de les manifestacions del 15M a diversos llocs d’Espanya, de les quals s’ha definit com una hereva d’aquell esperit.
La número 2 de la canditatura En Comú Podem ha acusat el Partit Popular i Ciutadans de “no voler parlar amb la premsa sobre el Tractat de Comerç entre els Estats Units Europa”. Marta Sibina, que ha assegurat que el seu partit està a favor dels referèndums, ha lamentat “que no es posi a disposició de la ciutadania una qüestió tan important com aquesta”. Sibina ha dit que En Comú Podem aposta per una “democràcia real”
Sibina, activista i infermera, ha qualificat de “democràcia buida” tot el que el govern espanyol està fent amb la Sanitat, ja que “s’han retirat 800.000 targetes sanitàries a immigrants en l’Estat espanyol”. Els canvis més importants que proposen des de la formació política són, segons ha recordat la candidata, “les llistes obertes i una fiscalitat a partir de la qual els rics hagin de pagar més impostos” i “no enfonsar els petits empresaris i autònoms, ja que se’ls ha de donar solucions”
En l’entrevista, Marta Sibina no ha volgut avançar si hi haurà o no pactes entre els partits tant a Catalunya com en l’àmbit d’Espanya. Això sí, ha assegurat que “no hi ha cap connexió amb el PP i amb Ciutadans”. I sobre el tema de l’educació, la número 2 d’En Comú Podem per Barcelona ha estat clara, i ha dit que hauria de ser “100% pública, destinada a serveis socials”. En temes religiosos, Sibina ha comentat que, per a la seva formació, s’ha de “respectar les creences de totes les persones”. Finalment, ha demanat el vot, però “sobretot que la gent es miri el programa, que segur que agradarà!”.
Es pot escoltar AQUÍ l'entrevista a la número 2 d'En Comú Podem.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció