En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Martí Bonet destaca la connexió entre l'exaltació de la creació, pròpia del mes de maig, i la devoció a la Mare de Déu

Els santuaris dedicats a la Mare de Déu arreu de Catalunya ha estat aquest dilluns el tema de l'espai Sacràlia a Ràdio Estel, on Josep Maria…

11 maig 2015

Redacció

Comparteix
Els santuaris dedicats a la Mare de Déu arreu de Catalunya ha estat aquest dilluns el tema de l'espai Sacràlia a Ràdio Estel, on Josep Maria Martí Bonet ha explicat que "maig és el mes de les flors i, a més, va lligat a la primavera i ens vincula la nostra infantesa, per exemple amb les Primeres Comunions, com també a la creació en general". En aquesta línia, el delegat de Patrimoni de l'Arquebisbat de Barcelona ha afegit que "precisament en relació amb la creació, cal recordar que la creatura més gran de Déu és Maria, la Mare de Déu". La tradició de dedicar el mes de maig a Maria ve d'aquesta connexió, "tot i que és recent, del segle passat", ha aclarit.
Martí Bonet ha recordat els 4 dogmes marians catòlics: la Immaculada Concepció, la materintat de Déu, la virginitat i l'Assumpció de Maria al cel en cos i ànima. "Al maig, demanem a Maria conservar l'estat de gràcia, vèncer les temptacions i també arribar al cel, ara i en l'hora de la nostra mort, com diem a l'Ave Maria", ha assegurat. El canonge de la Catedral de Barcelona ha explicat, a més, que "la pràctica del mes de Maria és molt emotiva, entranyable i bonica, com es reflecteix en tots els devocionaris, a Catalunya marcats per grans personatges com Mossèn Cinto Verdaguer o el bisbe Josep Torras i Bages".
El delegat de Patrimoni ha fet una crida a tots els creients perquè "demostrin la seva estimació i amor a Maria, que és mare de tots, com tots faríem amb la nostra mare de la terra, per exemple oferint-li una flor o contemplant la seva imatge a casa o en un santuari". Això, segons Martí Bonet, ha d'anar unit "a un compromís d'imitar Maria en les virtuts". També ha animat tothom "a visitar aquest mes de maig algun dels 95 santuaris marians d'arreu de Catalunya, dedicats exclusivament a la Mare de Déu". Com a exemples, a més de la Mercè i Montserrat, ha esmentat "la Mare de Déu dels Àngels de Barcelona, Foix, la Gleva, el Miracle, la Cinta, la Salut, Queralt...". Finalment, Martí Bonet ha recordat la tradició dels romiatges a santuaris marians, més a prop o més lluny de casa, algun dia del mes de maig.
Es pot escoltar aquí (des del minut 28'30") tota la conversa amb Josep Maria Martí Bonet.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció