En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Martí Bonet recorda la importància de la Setmana Santa, "realització i actualització de la mort i la resurrecció de Crist"

El delegat de Patrimoni de l'Arquebisbat de Barcelona, Josep Maria Martí Bonet, ha presentat aquest dilluns la Setmana Santa i com un moment central en…

30 març 2015

Redacció

Comparteix
El delegat de Patrimoni de l'Arquebisbat de Barcelona, Josep Maria Martí Bonet, ha presentat aquest dilluns la Setmana Santa i com un moment central en la vida i el calendari dels cristians. En l'espai Sacràlia a casa nostra, el també canonge de la Catedral ha explicat els diferents moments importants dins aquests dies tan intensos. "La Setmana Santa es diu així perquè, en aquests dies, es viu el millor dels misteris de Crist, ja que és tota una commemoració i realització, a través de la litúrgia, de la mort i la resurrecció de Jesucrist", ha comentat. En aquesta línia, Martí Bonet ha recordat que el pòrtic és el Diumenge de Rams i que "el segon moment clau és el del Dijous Sant, memòria de la institució de l'Eucaristia, que dóna pas a la instal·lació del monument eucarístic, amb una reserva de la qual es combrega l'endemà, el Divendres Sant, en què es commemora la mort i la passió de Nostre Senyor".
El delegat de Patrimoni ha subratllat que, el Divendres Sant, "els sacerdots comencen l'acte litúrgic amb una prostració de reverència, moment que dóna pas a la litúrgia de la Paraula, amb la lectura de la Passió segons sant Joan, la pregària universal, incloent-hi els jueus perquè vegin finalment l'arribada del Messies, l'adoració de la creu i la comunió de la reserva". Del Dissabte Sant, Martí Bonet ha destacat que "és un dia alitúrgic en què no se celebren sagraments i no repiquen les campanes", per preparar l'alegria de la resurrecció. També ha recordat que el mateix dia a la nit "la Vetlla Pasqual repassa la història de la Salvació, amb 12 lectures, després del tradicional Exultent o Pregó Pasqual i abans de tota una litúrgia rica i completa". El canonge, a més, ha elogiat les tradicions populars, sobretot "les caramelles i les mones de Pasqua, que ajuden a entendre la dimensió d'aquesta festa" del pas de mor a vida.
Es pot escoltar aquí (minut 32'30") tota la conversa amb Josep Maria Martí Bonet.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció