En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Martí Bonet recorda la importància de Sant Pere i Sant Pau per a la fe del poble, que hi veu un enllaç amb Crist

Josep Maria Martí Bonet ha comentat, aquest dilluns a Ràdio Estel, alguns aspectes relacionats amb la solemnitat dels apòstols Sant Pere i Sant Pau, que…

29 juny 2015

Redacció

Comparteix
Josep Maria Martí Bonet ha comentat, aquest dilluns a Ràdio Estel, alguns aspectes relacionats amb la solemnitat dels apòstols Sant Pere i Sant Pau, que se celebra aquest mateix dia. "Sant Pere i Sant Pau es distingeixen de moltes maneres, i una d'elles és la imatge amb la barba diferent, la de Pau més llarga i la de Pere més curta, així com dos elements com les claus, de Pere, i l'espasa, de Pau, que va morir decapitat", ha explicat. El delegat de Patrimoni Artístic de l'Arquebisbat de Barcelona també s'ha referit a altres tradicions, com ara "la del vi de l'apòstol Sant Joan, representat durant molt de temps amb un vi lligat a l'alternativa  prodigiosa a un intent d'enverinar-lo".
De Sant Pere, Martí Bonet ha destacat "la tiara, les claus i la creu invertida com a símbols  principals". El també canonge ha assegurat que "la  tiara, utilitzada des del segle X i fins a Pau VI, té tres corones, que són les dels poders pontificis: l'espiritual, el judicial i el del territori". Sobre la creu invertida, ha comentat que "la creu invertida, per desig del mateix Pere segons la tradició, representa la voluntat que l'apòstol va mostrar de morir màrtir però no de la mateixa manera que Jesús". Finalment, de les claus, ha destacat "la popularitat d'aquest símbol, de tal manera que l'amistat amb Pere donava accés més directe al cel".
Finalment, Josep Maria Martí Bonet ha repassat les principals esglésies o llocs emblemàtics de l'Església a Catalunya dedicats a Sant Pere i Sant Pau. "És el cas de les esglésies de Sant Pere de Terrassa, Sant Pere de les Puel·les a Barcelona, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Pere i Sant Pau a Tarragona i moltíssims altres llocs, amb noms fins i tot de pobles i barris", ha explicat.
Es pot escoltar aquí (minut 23'30") tota la conversa amb Martí Bonet.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció