En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

Martí Bonet recorda la importància de Sant Pere i Sant Pau per a la fe del poble, que hi veu un enllaç amb Crist

Josep Maria Martí Bonet ha comentat, aquest dilluns a Ràdio Estel, alguns aspectes relacionats amb la solemnitat dels apòstols Sant Pere i Sant Pau, que…

29 juny 2015

Redacció

Comparteix
Josep Maria Martí Bonet ha comentat, aquest dilluns a Ràdio Estel, alguns aspectes relacionats amb la solemnitat dels apòstols Sant Pere i Sant Pau, que se celebra aquest mateix dia. "Sant Pere i Sant Pau es distingeixen de moltes maneres, i una d'elles és la imatge amb la barba diferent, la de Pau més llarga i la de Pere més curta, així com dos elements com les claus, de Pere, i l'espasa, de Pau, que va morir decapitat", ha explicat. El delegat de Patrimoni Artístic de l'Arquebisbat de Barcelona també s'ha referit a altres tradicions, com ara "la del vi de l'apòstol Sant Joan, representat durant molt de temps amb un vi lligat a l'alternativa  prodigiosa a un intent d'enverinar-lo".
De Sant Pere, Martí Bonet ha destacat "la tiara, les claus i la creu invertida com a símbols  principals". El també canonge ha assegurat que "la  tiara, utilitzada des del segle X i fins a Pau VI, té tres corones, que són les dels poders pontificis: l'espiritual, el judicial i el del territori". Sobre la creu invertida, ha comentat que "la creu invertida, per desig del mateix Pere segons la tradició, representa la voluntat que l'apòstol va mostrar de morir màrtir però no de la mateixa manera que Jesús". Finalment, de les claus, ha destacat "la popularitat d'aquest símbol, de tal manera que l'amistat amb Pere donava accés més directe al cel".
Finalment, Josep Maria Martí Bonet ha repassat les principals esglésies o llocs emblemàtics de l'Església a Catalunya dedicats a Sant Pere i Sant Pau. "És el cas de les esglésies de Sant Pere de Terrassa, Sant Pere de les Puel·les a Barcelona, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Pere i Sant Pau a Tarragona i moltíssims altres llocs, amb noms fins i tot de pobles i barris", ha explicat.
Es pot escoltar aquí (minut 23'30") tota la conversa amb Martí Bonet.

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció