En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Martí Bonet recorda la santedat exemplar de "gent senzilla dins els primers cristians, entre ells Priscil·la"

Josep Maria Martí Bonet ha presentat aquest dilluns Santa Priscil·la, des de l'espai Sacràlia de Ràdio Estel, com un exemple "del que són els màrtirs…

6 juliol 2015

Redacció

Comparteix
Josep Maria Martí Bonet ha presentat aquest dilluns Santa Priscil·la, des de l'espai Sacràlia de Ràdio Estel, com un exemple "del que són els màrtirs de les primeres persecucions romanes, en aquest cas la de Neró". En aquesta línia, el canonge de la Catedral de Barcelona ha recordat "la importància de les catacombes romanes, que certifiquen la seva existència contemporània amb Sant Pere i Sant Pau, amb domicili a la Via Salària de Roma, un espai on hi ha precisament unes catacombes dedicades a ella". Se sap, d'altra banda, que Priscil·la "estava casada amb Aquila, com diu Sant Pau en algun dels seus escrits", ha recordat el també delegat de Patrimoni Artístic de l'Arquebisbat de Barcelona.
El canonge ha assegurat que "els cristians dels primers anys feien les seves trobades i culte en llocs concrets, i celebraven l'Eucaristia amb les paraules en grec, llengua comuna dels temps de Sant Pere i Sant Pau per a la litúrgia". També ha recordat que "és molt probable que Pere i Pau celebressin l'Eucaristia al mateix lloc on vivia Priscil·la". A més, ha situat l'espai de la santa "com un  lloc rellevant on ja es pintaven representacions de la Mare de Déu amb el  Nen Jesús, així com el Sant Sopar de Jesús amb els apòstols, amb algunes dones,  Sant Pere i una imatge de pans i peixos".
Finalment, Martí Bonet ha reivindicat "els cristians senzills i humils, com és el cas de Priscil·la, que van donar testimoni de fidelitat a Jesús". En el cas d'aquesta santa, la  memòria litúrgica de la  qual és el 8 de juliol, representa el fet que "casa seva va servir perquè se celebressin probablement moltes de les primeres celebracions eucarístiques després del Sant Sopar".
Es pot escoltar aquí (minut 28'00") tota la conversa amb Josep Maria Martí Bonet.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció