En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

Martí Bonet recorda la santedat exemplar de "gent senzilla dins els primers cristians, entre ells Priscil·la"

Josep Maria Martí Bonet ha presentat aquest dilluns Santa Priscil·la, des de l'espai Sacràlia de Ràdio Estel, com un exemple "del que són els màrtirs…

6 juliol 2015

Redacció

Comparteix
Josep Maria Martí Bonet ha presentat aquest dilluns Santa Priscil·la, des de l'espai Sacràlia de Ràdio Estel, com un exemple "del que són els màrtirs de les primeres persecucions romanes, en aquest cas la de Neró". En aquesta línia, el canonge de la Catedral de Barcelona ha recordat "la importància de les catacombes romanes, que certifiquen la seva existència contemporània amb Sant Pere i Sant Pau, amb domicili a la Via Salària de Roma, un espai on hi ha precisament unes catacombes dedicades a ella". Se sap, d'altra banda, que Priscil·la "estava casada amb Aquila, com diu Sant Pau en algun dels seus escrits", ha recordat el també delegat de Patrimoni Artístic de l'Arquebisbat de Barcelona.
El canonge ha assegurat que "els cristians dels primers anys feien les seves trobades i culte en llocs concrets, i celebraven l'Eucaristia amb les paraules en grec, llengua comuna dels temps de Sant Pere i Sant Pau per a la litúrgia". També ha recordat que "és molt probable que Pere i Pau celebressin l'Eucaristia al mateix lloc on vivia Priscil·la". A més, ha situat l'espai de la santa "com un  lloc rellevant on ja es pintaven representacions de la Mare de Déu amb el  Nen Jesús, així com el Sant Sopar de Jesús amb els apòstols, amb algunes dones,  Sant Pere i una imatge de pans i peixos".
Finalment, Martí Bonet ha reivindicat "els cristians senzills i humils, com és el cas de Priscil·la, que van donar testimoni de fidelitat a Jesús". En el cas d'aquesta santa, la  memòria litúrgica de la  qual és el 8 de juliol, representa el fet que "casa seva va servir perquè se celebressin probablement moltes de les primeres celebracions eucarístiques després del Sant Sopar".
Es pot escoltar aquí (minut 28'00") tota la conversa amb Josep Maria Martí Bonet.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció