En directe

Cocodril Club

AUDIOS

GASTRONOMIA

"No ens ho esperàvem, som de veure el got mig buit"

Només unes hores després que el restaurant Disfrutar, en Barcelona, hagi estat coronat com el millor del món, un dels xefs, Mateu Casañas, parla amb 'La Caravana' de Ràdio Estel

6 juny 2024

Redacció

Comparteix

El restaurant barcelonès Disfrutar, ubicat a Barcelona, ha aconseguit la primera posició a la llista The World's Best 50 Restaurants de 2024 publicada aquest dijous, i fa que Barcelona estigui amb més contundència a l'Olimp de la gastronomia. Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, van pujar aquesta matinada (hora espanyola) a l'escenari de l'hotel Wynn de Las Vegas (Estats Units) per recollir el premi. I la resta dels treballadors del restaurant han seguit l'acte des del local.

Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, del restaurant Disfrutar | DISFRUTAR
Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, del restaurant Disfrutar | DISFRUTAR

Només unes hores després, el programa 'La Caravana' ha pogut parlar amb Mateu Casañas, que ha reconegut que el premi ha estat una sorpresa: "No ens ho esperàvem, som de veure el got mig buit". Casañas i els seus companys xefs, encara a Las Vegas, ja han pogut parlar amb tot l'equip per videotrucada i estan esperant celebrar-ho plegats.

Casañas reconeix que aquest reconeixement dona una tranquil·litat per poder projectar el restaurant a més temps vista. Un restaurant que només té deu anys,"però molts més d'ofici", puntualitza el xef.

Ser fidels a la idea original

Quina és la pròxima fita d'un restaurant, que, en deu anys, s'ha convertit en el millor restaurant del món? "No hem de créixer més com a restaurant, simplement hem de ser fidels a la idea original i continuar fent recerca i innovació per obrir nous camins en els plats que també puguin aprofitar altres companys de professió", assegura Casañas amb contundència.

L'asador basc Etxebarri i el madrileny DiverXO s'han colocat en el segon i quart lloc de la llista The World's Best 50 Restaurants de 2024.

"No hem de créixer més, hem de ser continuar fent recerca i innovació"

Entrevista a Mateu Casañas, xef del restaurant Disfrutar, el millor del món

0:00 / 0:00

Més actualitat

CULTURA

ENTREVISTES

TEATRE

Rubén de Eguía i Júlia Truyol: "El que amaga el tema de l’habitatge és que amb el salari actual no es pot viure"

Rubén de Eguía i Júlia Truyol

Conversem amb el director Rubén de Eguía i l'actriu Júlia Truyol sobre 'Llogatera', l’obra de teatre que estrena la temporada del Teatre Akadèmia de Barcelona

18 setembre 2025

Redacció

SOCIETAT

La creu de la Torre de Jesús de la Sagrada Família començarà a veure la llum aquest setembre

Sagrada Família

La construcció de la Torre ja ha arribat als 155 metres d’alçada i està prevista que assoleixi els 172 metres i mig al juny del 2026

18 setembre 2025

Redacció

Sense categoria

Argüello i Illa defensen el diàleg entre diferents per afavorir la convivència a Espanya

Argüello i Illa defensen el diàleg entre diferents per afavorir la convivència a Espanya 

El president de la Conferència Episcopal Espanyola i el de la Generalitat han participat en una xerrada organitzada per la Fundació Pablo VI

17 setembre 2025