En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

Meditació i alegria

Déuvos guard, amics, avui és festa EnricBenavent, professor d’antropologia social a la Facultat Pere Tarrés, de laUniversitat Ramon Llull m’explicava que fa uns set anys,…

6 novembre 2016

Comparteix

Déuvos guard, amics, avui és festa

EnricBenavent, professor d’antropologia social a la Facultat Pere Tarrés, de laUniversitat Ramon Llull m’explicava que fa uns set anys, quan parlava als seusalumnes d’espiritualitat, se sentien incòmodes i el titllaven de demagog. Iaixò que en parlava només des del punt de vista antropològic! Ara, quan en unmòdul final de la seva assignatura el mateix professor els parla del mateixtema, la majoria mostra un gran interès. Cal dir que són alumnes amb poca onul·la formació religiosa.

Aquestamateixa setmana La Vanguardiapublicava a “La Contra” una entrevista de Lluís Amiguet a Frédéric Lenoir,filòsof i l’assagista més llegit a França segons Le Nouvel Observateur. Lenoir explicava que “avui, la psicologia,la filosofia i fins i tot algunes disciplines científiques s’han bolcat en larenovació de l’espiritualitat (...) perquè la meditació millora la nostraexistència i és pura espiritualitat”.

Calentendre bé la paraula “espiritualitat” perquè de vegades pensem en una cosavaporosa del qui no toca de peus a terra. Hem de parlar més aviat d’unaespiritualitat encarnada. Lenoir fa servir també la paraula “meditació”, com a“recerca interior per al creixement personal” i fins i tot com a “filosofia”(amor a la saviesa).

Totala segona part de l’entrevista a Lenoir és una meditació sobre l’alegria. Diuel filòsof que “l’autèntica alegria duradora s’obté de desitjos justos i la raósap trobar-los si la utilitzem per coneixe’ns millor i guiar el desig.”

Quetingueu una bona festa.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció