En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

Meditació i alegria

Déuvos guard, amics, avui és festa EnricBenavent, professor d’antropologia social a la Facultat Pere Tarrés, de laUniversitat Ramon Llull m’explicava que fa uns set anys,…

6 novembre 2016

Comparteix

Déuvos guard, amics, avui és festa

EnricBenavent, professor d’antropologia social a la Facultat Pere Tarrés, de laUniversitat Ramon Llull m’explicava que fa uns set anys, quan parlava als seusalumnes d’espiritualitat, se sentien incòmodes i el titllaven de demagog. Iaixò que en parlava només des del punt de vista antropològic! Ara, quan en unmòdul final de la seva assignatura el mateix professor els parla del mateixtema, la majoria mostra un gran interès. Cal dir que són alumnes amb poca onul·la formació religiosa.

Aquestamateixa setmana La Vanguardiapublicava a “La Contra” una entrevista de Lluís Amiguet a Frédéric Lenoir,filòsof i l’assagista més llegit a França segons Le Nouvel Observateur. Lenoir explicava que “avui, la psicologia,la filosofia i fins i tot algunes disciplines científiques s’han bolcat en larenovació de l’espiritualitat (...) perquè la meditació millora la nostraexistència i és pura espiritualitat”.

Calentendre bé la paraula “espiritualitat” perquè de vegades pensem en una cosavaporosa del qui no toca de peus a terra. Hem de parlar més aviat d’unaespiritualitat encarnada. Lenoir fa servir també la paraula “meditació”, com a“recerca interior per al creixement personal” i fins i tot com a “filosofia”(amor a la saviesa).

Totala segona part de l’entrevista a Lenoir és una meditació sobre l’alegria. Diuel filòsof que “l’autèntica alegria duradora s’obté de desitjos justos i la raósap trobar-los si la utilitzem per coneixe’ns millor i guiar el desig.”

Quetingueu una bona festa.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció