En directe

La Caravana

AVUI ÉS FESTA

Meditació i alegria

Déuvos guard, amics, avui és festa EnricBenavent, professor d’antropologia social a la Facultat Pere Tarrés, de laUniversitat Ramon Llull m’explicava que fa uns set anys,…

6 novembre 2016

Comparteix

Déuvos guard, amics, avui és festa

EnricBenavent, professor d’antropologia social a la Facultat Pere Tarrés, de laUniversitat Ramon Llull m’explicava que fa uns set anys, quan parlava als seusalumnes d’espiritualitat, se sentien incòmodes i el titllaven de demagog. Iaixò que en parlava només des del punt de vista antropològic! Ara, quan en unmòdul final de la seva assignatura el mateix professor els parla del mateixtema, la majoria mostra un gran interès. Cal dir que són alumnes amb poca onul·la formació religiosa.

Aquestamateixa setmana La Vanguardiapublicava a “La Contra” una entrevista de Lluís Amiguet a Frédéric Lenoir,filòsof i l’assagista més llegit a França segons Le Nouvel Observateur. Lenoir explicava que “avui, la psicologia,la filosofia i fins i tot algunes disciplines científiques s’han bolcat en larenovació de l’espiritualitat (...) perquè la meditació millora la nostraexistència i és pura espiritualitat”.

Calentendre bé la paraula “espiritualitat” perquè de vegades pensem en una cosavaporosa del qui no toca de peus a terra. Hem de parlar més aviat d’unaespiritualitat encarnada. Lenoir fa servir també la paraula “meditació”, com a“recerca interior per al creixement personal” i fins i tot com a “filosofia”(amor a la saviesa).

Totala segona part de l’entrevista a Lenoir és una meditació sobre l’alegria. Diuel filòsof que “l’autèntica alegria duradora s’obté de desitjos justos i la raósap trobar-los si la utilitzem per coneixe’ns millor i guiar el desig.”

Quetingueu una bona festa.

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció