En directe

El rosari

SALUT MENTAL

SANITAT

La meitat dels nens afectats per asma o al·lèrgies han de limitar les seves activitats diàries

Laura Valdesorio, pediatra de l'Hospital Universitari Parc Taulí, diu a Ràdio Estel que cada vegada hi ha més nens amb aquestes patologies que els impedeix fer esport o anar a festes d'aniversari

12 juny 2023

Redacció

Comparteix

Actualment, a casa nostra 135.000 infants menors de catorze anys tenen al·lèrgia i 35.000 tenen asma. Són les principals dades que es desprenen d'un estudi que parla sobre els impactes que tenen aquestes dues malalties a la qualitat de vida com l'ús dels recursos sanitaris d'aquesta població. Laura Valdesorio, pediatra de l'Hospital Universitari Parc Taulí i participant d'aquest estudi, ha assegurat en una entrevista al Matí a Ràdio Estel que "cada cop hi ha més nens amb asma i al·lèrgia a Catalunya". Valdesorio ha explicat que aquest augment de casos es deu a múltiples factors.

Una nena en una consulta pediàtrica, fent exercicis contra l'asma

"L'asma i al·lèrgia són multifactorials, és a dir, hi ha molts factors que coincideixen i que posen en marxa aquestes malalties. Encara s'estan estudiant les causes, però probablement hi ha factors ambientals, els al·lèrgens o la contaminació. No està del tot estudiant i no s'ha esbrinat el perquè", ha sentenciat la també  investigadora de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí i coautora de l'article en col·laboració amb l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i l'hospital Clínic.

"La meitat dels casos d'asma i al·lèrgies han de limitar les seves activitats com fer esport o anar a festes d'aniversari"

Valdesoiro ha apuntat que l'asma i l'al·lèrgia tenen un impacte molt negatiu en el dia a dia d'aquests nens. L'estudi apunta que la meitat dels casos han de limitar les seves activitats com fer esport o anar a festes d'aniversari. A més, 1 de cada 2 infants que va passar algun dia al llit per problemes de salut va ser probablement a causa d'aquestes dues patologies. Pel que fa al sistema sanitari, l'estudi conclou que 3 de cada 10 visites pediàtriques a metges especialistes és per problemes derivats de l'asma o l'al·lèrgia. Aquestes malalties també representen el 62% dels ingressos hospitalaris dels menors de catorze anys.

"L'asma i l'al·lèrgia són multifactorials i encara s'estan estudiant les causes. Probablement hi ha factors ambientals"

Entrevista a Laura Valdesoiro, pediatra de l'Hospital Universitari Parc Taulí

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció