En directe

Fabricació pròpia

SALUT MENTAL

SANITAT

La meitat dels nens afectats per asma o al·lèrgies han de limitar les seves activitats diàries

Laura Valdesorio, pediatra de l'Hospital Universitari Parc Taulí, diu a Ràdio Estel que cada vegada hi ha més nens amb aquestes patologies que els impedeix fer esport o anar a festes d'aniversari

12 juny 2023

Redacció

Comparteix

Actualment, a casa nostra 135.000 infants menors de catorze anys tenen al·lèrgia i 35.000 tenen asma. Són les principals dades que es desprenen d'un estudi que parla sobre els impactes que tenen aquestes dues malalties a la qualitat de vida com l'ús dels recursos sanitaris d'aquesta població. Laura Valdesorio, pediatra de l'Hospital Universitari Parc Taulí i participant d'aquest estudi, ha assegurat en una entrevista al Matí a Ràdio Estel que "cada cop hi ha més nens amb asma i al·lèrgia a Catalunya". Valdesorio ha explicat que aquest augment de casos es deu a múltiples factors.

Una nena en una consulta pediàtrica, fent exercicis contra l'asma

"L'asma i al·lèrgia són multifactorials, és a dir, hi ha molts factors que coincideixen i que posen en marxa aquestes malalties. Encara s'estan estudiant les causes, però probablement hi ha factors ambientals, els al·lèrgens o la contaminació. No està del tot estudiant i no s'ha esbrinat el perquè", ha sentenciat la també  investigadora de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí i coautora de l'article en col·laboració amb l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i l'hospital Clínic.

"La meitat dels casos d'asma i al·lèrgies han de limitar les seves activitats com fer esport o anar a festes d'aniversari"

Valdesoiro ha apuntat que l'asma i l'al·lèrgia tenen un impacte molt negatiu en el dia a dia d'aquests nens. L'estudi apunta que la meitat dels casos han de limitar les seves activitats com fer esport o anar a festes d'aniversari. A més, 1 de cada 2 infants que va passar algun dia al llit per problemes de salut va ser probablement a causa d'aquestes dues patologies. Pel que fa al sistema sanitari, l'estudi conclou que 3 de cada 10 visites pediàtriques a metges especialistes és per problemes derivats de l'asma o l'al·lèrgia. Aquestes malalties també representen el 62% dels ingressos hospitalaris dels menors de catorze anys.

"L'asma i l'al·lèrgia són multifactorials i encara s'estan estudiant les causes. Probablement hi ha factors ambientals"

Entrevista a Laura Valdesoiro, pediatra de l'Hospital Universitari Parc Taulí

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Gerardo Pisarello sobre l'amnistia: Hi ha diferents propostes sobre la taula"

Gerardo Pisarello, secretari primer de la mesa del Congrés dels Diputats

El primer secretari de la mesa del Congrés confirma, a Ràdio Estel, que hi ha hagut un intercanvi de documents sobre la possibilitat d'amnistia, però insisteix en el fet que s'ha de ser discret

28 setembre 2023

Redacció