En directe

Fabricació Pròpia

SOLIDARITAT

Memòria de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Amb motiu del primer aniversari delsterribles atemptats de Barcelona i Cambrils, diverses entitats han anunciat queorganitzaran vetlles de pregària i faran una ofrena floral a…

14 agost 2018

Macià

Comparteix

Amb motiu del primer aniversari delsterribles atemptats de Barcelona i Cambrils, diverses entitats han anunciat queorganitzaran vetlles de pregària i faran una ofrena floral a la Rambla per expressarla seva solidaritat i memòria cap a totes les víctimes.

Entre aquestes associacions destacala Comunitat de Sant’Egidio, que el dia 16 d’agost celebrarà una Pregària perla Pau a la basílica de Sant Just (20.30h), mitja hora després de fer l’ofrenafloral a la Rambla, al mosaic Miró.

Tal com ha expressat en un comunicat,la Comunitat de Sant’Egidio vol recordar els atemptats, però també ensenyar quecal continuar treballant per l’acollida i la integració: «El gran mosaic de ladiversitat en què s’ha convertit Barcelona posa de manifest que és bonic ipossible viure junts. La diferència ens enriqueix, ens fa estar més segurs;estem convençuts que només el diàleg i la integració obren el camí de la pau».

Per altra banda, el bisbe deTerrassa, Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, també ha anunciat que aquest mateixdia participarà en els actes organitzats a la ciutat de Barcelona en recorddels atemptats. Igualment, se celebrarà una missa el dia 17 a les 9 del matí ala parròquia de Sant Pere de Rubí, on vivien dues de les víctimes mortals, i ales 8 del vespre Mons. Saiz Meneses presidirà l’eucaristia a la catedral deTerrassa en record de totes les víctimes. 

Així mateix, el cardenal JoanJosep Omella i el bisbe de Terrassa, Mons. Josep Àngel Saiz, acompanyats d’undels bisbes auxiliars de Barcelona, Mons. Sergi Gordo, i del bisbe auxiliar deTerrassa, Mons. Salvador Cristau, participaran a un acte convocat per l’Ajuntamentde Barcelona per recordar a les víctimes el dia 17 a dos quarts d’onze del matía Plaça Catalunya.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció