En directe

Fórmula Estel

SOLIDARITAT

Memòria de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Amb motiu del primer aniversari delsterribles atemptats de Barcelona i Cambrils, diverses entitats han anunciat queorganitzaran vetlles de pregària i faran una ofrena floral a…

14 agost 2018

Macià

Comparteix

Amb motiu del primer aniversari delsterribles atemptats de Barcelona i Cambrils, diverses entitats han anunciat queorganitzaran vetlles de pregària i faran una ofrena floral a la Rambla per expressarla seva solidaritat i memòria cap a totes les víctimes.

Entre aquestes associacions destacala Comunitat de Sant’Egidio, que el dia 16 d’agost celebrarà una Pregària perla Pau a la basílica de Sant Just (20.30h), mitja hora després de fer l’ofrenafloral a la Rambla, al mosaic Miró.

Tal com ha expressat en un comunicat,la Comunitat de Sant’Egidio vol recordar els atemptats, però també ensenyar quecal continuar treballant per l’acollida i la integració: «El gran mosaic de ladiversitat en què s’ha convertit Barcelona posa de manifest que és bonic ipossible viure junts. La diferència ens enriqueix, ens fa estar més segurs;estem convençuts que només el diàleg i la integració obren el camí de la pau».

Per altra banda, el bisbe deTerrassa, Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, també ha anunciat que aquest mateixdia participarà en els actes organitzats a la ciutat de Barcelona en recorddels atemptats. Igualment, se celebrarà una missa el dia 17 a les 9 del matí ala parròquia de Sant Pere de Rubí, on vivien dues de les víctimes mortals, i ales 8 del vespre Mons. Saiz Meneses presidirà l’eucaristia a la catedral deTerrassa en record de totes les víctimes. 

Així mateix, el cardenal JoanJosep Omella i el bisbe de Terrassa, Mons. Josep Àngel Saiz, acompanyats d’undels bisbes auxiliars de Barcelona, Mons. Sergi Gordo, i del bisbe auxiliar deTerrassa, Mons. Salvador Cristau, participaran a un acte convocat per l’Ajuntamentde Barcelona per recordar a les víctimes el dia 17 a dos quarts d’onze del matía Plaça Catalunya.

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció