En directe

La Caravana

SOCIETAT

"Mentre la UE no tingui política migratòria comuna, no anem bé"

Chiara Curti, arquitecte i col·laboradora de la Basílica de la Concepció de Barcelona, Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, i Xavier…

25 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Chiara Curti, arquitecte i col·laboradora de la Basílica de la Concepció de Barcelona, Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, i Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, tota la problemàtica sorgida aquests dies a partir del drama de les migracions a la Mediterrània i a Europa en general. Curti ha destacat que, "a Itàlia, s'escolta d'una banda la veu del Papa, que crida a l'acollida per abraçar aquestes noves realitats i parlant de vegades ell mateix com a fill de migrants, i d'altra banda el govern, que s'ha tancat davant una realitat davant la qual Itàlia estava sent exemple d'aquesta acollida durant molts anys per la seva situació geogràfica". En aquesta línia, ha qualificat de "simbòlic i mediàtic" el que ha passat "amb l'Aquarius".

Xavier Ferrer ha explicat que "mentre la Unió Europea no tingui una política d'immigració comuna, que no la té perquè la gestió es fa estat per estat, no anirem bé". També ha recordat que "ara tenim la immigració que tenim, davant la qual cal trobar solucions complexes, però hem de preparar-nos perquè les previsions d'increment de la població a l'Àfrica són molt importants, amb un augment del 100 per cent de cara al 2050, tot partint de la base que ningú no deixa la seva terra per gust". I per la seva banda, Coissard ha explicat que "hi ha una gran disparitat d'opinions entre els estats de la Unió Europea, com demostra el fet que s'han reunit aquest diumenge 16 països i la resta no han volgut ser-hi". En aquesta línia, ha afegit que "el dret d'asil existeix i la política de drets humans, que era l'essència de la Unió Europea, està en qüestió com es veu en la criminalització de les organitzacions no governamentals, amb posicions de vegades molt extremes".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 25 de juny.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció