En directe

El Rosari

ESCOLES

Meritxell Ruiz, nova secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya

L’exconsellera d’Ensenyament de la Generalitat de CatalunyaMeritxell Ruiz ha estat nomenada nova Secretària General de la Fundació EscolaCristiana de Catalunya (FECC), en substitució del P.…

1 juliol 2021

Redacció

Comparteix

L’exconsellera d’Ensenyament de la Generalitat de CatalunyaMeritxell Ruiz ha estat nomenada nova Secretària General de la Fundació EscolaCristiana de Catalunya (FECC), en substitució del P. Enric Puig, jesuïta, queha estat des del 2005 al capdavant de l’entitat que aplega les prop de 400escoles cristianes de Catalunya.

Ruiz, que va ser Consellera d’Ensenyament (2016-2017) iDirectora general d’atenció a la família i a la comunitat educativa delDepartament d’Ensenyament (2011-2016), és llicenciada en Administració iDirecció d’Empreses per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i des d’aquestcurs era Directora de l’Àrea de Recursos de l’Escola Pia Catalunya.

Entre els anys 2018 i 2021 va ser Directora de l’Escola Piade Vilanova i la Geltrú. Responsable, coordinadora i catequista del Grup deJoves de la parròquia de Sant Bernat Calbó de Reus durant més de 10 anys, Ruizha estat membre de l’equip directiu del Centre de Promoció Juvenil i de la Donade Reus, membre fundador de la ONG Pont de Solidaritat i voluntària del’Arxidiòcesi de Glasgow a la Youth Office

El Secretari General sortint, P. Enric Puig, que deixa elcàrrec en jubilar-se, és mestre i llicenciat en pedagogia. El 1970 ingressà ala Companyia de Jesús i el 1977 fou ordenat prevere. Ha estat Director Generalde Joventut de la Generalitat de Catalunya (1980-1989), Secretari general icanceller de l’Arquebisbat de Barcelona (1996-2000), Director de l’EscolaTècnica Professional del Clot i Rector de la Comunitat Cristiana de Sant PereClaver-el Clot i coordinador diocesà de la visita del Sant Pare Benet XVI aBarcelona. El 2002 va rebre el Premi d’Actuació Cívica Catalana atorgat per laFundació Jaume I i, el 2014, la Generalitat de Catalunya li atorgà la Creu deSant Jordi. També és vicepresident del Patronat de la Universitat Ramon Llull iConsiliari de la Fundació Pere Tarrés. Des del 2010 és president de la Fundacióde l'Institut Químic de Sarrià (IQS).

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció