En directe

Camins

COMUNICACIÓ

Més de 500 persones a la Nit de «Catalunya Cristiana» i Ràdio Estel

Més de 500 persones han participat en la 5a edició de la Nit de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, un sopar en suport dels nostres…

15 juny 2016

Comparteix

Més de 500 persones han participat en la 5a edició de la Nit de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, un sopar en suport dels nostres mitjans de comunicació. Per primera vegada ha estat presidit per l’arquebisbe Joan Josep Omella, que ha posat en relleu la importància dels mitjans de comunicació cristians. Segons Omella, «tots els mitjans són absolutament necessaris ja que donen resposta a les preocupacions i inquietuds de la gent, però en el cas dels mitjans cristians, s’hi suma el fet que donen resposta a la recerca i a l’anhel de Transcendència».

La Nit de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel ha comptat amb la presència destacada del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, que ha reivindicat la veu i la presència pública de l’Església catòlica, però això sí, des del servei i no des del poder. Una altra personalitat destacada ha estat la del milanès Arnoldo Mosca Mondadori, poeta i editor italià. És besnét del fundador de la casa editorial que porta el mateix nom i fundador de la Casa de l’Esperit i de l’Art.

Mosca Mondadori ha aprofitat l’estada a Barcelona per fer d’ambaixador de dos projectes que tira endavant la seva fundació i que han estat beneïts pel papa Francesc: el Sentit del Pa i el Pelegrinatge de la Creu de Lampesuda. Precisament, Mosca Mondadori ha lliurat a l’arquebisbe Omella una rèplica en petit de la Creu de Lampedusa, feta amb trossos de fusta de les pasteres amb què arriben els immigrants i refugiats.

Actuacions destacades

La Nit 2016 de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel ha estat conduïda pel meteoròleg Tomàs Molina i la religiosa teresiana Victòria Molins. Ha tingut lloc a l’Hotel Avenida Palace de Barcelona el dimarts 14 de juny i ha estat precedida de la projecció del documental La caja de cerillas, sobre la vida i l’obra del fotoperiodista Joan Guerrero.

Com cada any, la Nit ha comptat amb l’actuació estel·lar de la cantant Marina Rossell, que ha interpretat en català els goigs a Nostra Senyora de Misericòrdia de Cretes, poble natal de l’arquebisbe Omella. Emoció continguda, doncs, la de l’arquebisbe, que al final de la cançó ha agraït el gest i l’esforç de Marina Rossell i del pianista, Oriol Casals.
També l'actuació de Jordi Cortada, acompanyat al piano per Manuel Cruz, ha estat molt ben rebut pel públic, així com la intervenció de l’actor Joan Pera com a «mà innocent» en el moment de la rifa.

Brindis final i agraïment

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, ha estat l’encarregat de fer el brindis al final del sopar. Amic i col·laborador de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, Mons. Taltavull ha dit que aquests dos mitjans de comunicació «són una llum que arriba a molta gent». «Que siguem, doncs, una llum pe una humanitat que necessita ser ajudada constantment», ha afegit finalment.

Un any més la Nit de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel ha servit per fer avinent que són moltes les persones i institucions que, reunides al voltant de l’arquebisbe de Barcelona, donen suport explícit als nostres mitjans de comunicació. Malgrat totes les dificultats, doncs, es tracta d’un bon esperó per continuar servint tot el poble de Déu que peregrina a Catalunya.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció