En directe

Fórmula Estel

COMUNICACIÓ

Més de 500 persones a la Nit de «Catalunya Cristiana» i Ràdio Estel

Més de 500 persones han participat en la 5a edició de la Nit de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, un sopar en suport dels nostres…

15 juny 2016

Comparteix

Més de 500 persones han participat en la 5a edició de la Nit de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, un sopar en suport dels nostres mitjans de comunicació. Per primera vegada ha estat presidit per l’arquebisbe Joan Josep Omella, que ha posat en relleu la importància dels mitjans de comunicació cristians. Segons Omella, «tots els mitjans són absolutament necessaris ja que donen resposta a les preocupacions i inquietuds de la gent, però en el cas dels mitjans cristians, s’hi suma el fet que donen resposta a la recerca i a l’anhel de Transcendència».

La Nit de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel ha comptat amb la presència destacada del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, que ha reivindicat la veu i la presència pública de l’Església catòlica, però això sí, des del servei i no des del poder. Una altra personalitat destacada ha estat la del milanès Arnoldo Mosca Mondadori, poeta i editor italià. És besnét del fundador de la casa editorial que porta el mateix nom i fundador de la Casa de l’Esperit i de l’Art.

Mosca Mondadori ha aprofitat l’estada a Barcelona per fer d’ambaixador de dos projectes que tira endavant la seva fundació i que han estat beneïts pel papa Francesc: el Sentit del Pa i el Pelegrinatge de la Creu de Lampesuda. Precisament, Mosca Mondadori ha lliurat a l’arquebisbe Omella una rèplica en petit de la Creu de Lampedusa, feta amb trossos de fusta de les pasteres amb què arriben els immigrants i refugiats.

Actuacions destacades

La Nit 2016 de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel ha estat conduïda pel meteoròleg Tomàs Molina i la religiosa teresiana Victòria Molins. Ha tingut lloc a l’Hotel Avenida Palace de Barcelona el dimarts 14 de juny i ha estat precedida de la projecció del documental La caja de cerillas, sobre la vida i l’obra del fotoperiodista Joan Guerrero.

Com cada any, la Nit ha comptat amb l’actuació estel·lar de la cantant Marina Rossell, que ha interpretat en català els goigs a Nostra Senyora de Misericòrdia de Cretes, poble natal de l’arquebisbe Omella. Emoció continguda, doncs, la de l’arquebisbe, que al final de la cançó ha agraït el gest i l’esforç de Marina Rossell i del pianista, Oriol Casals.
També l'actuació de Jordi Cortada, acompanyat al piano per Manuel Cruz, ha estat molt ben rebut pel públic, així com la intervenció de l’actor Joan Pera com a «mà innocent» en el moment de la rifa.

Brindis final i agraïment

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, ha estat l’encarregat de fer el brindis al final del sopar. Amic i col·laborador de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, Mons. Taltavull ha dit que aquests dos mitjans de comunicació «són una llum que arriba a molta gent». «Que siguem, doncs, una llum pe una humanitat que necessita ser ajudada constantment», ha afegit finalment.

Un any més la Nit de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel ha servit per fer avinent que són moltes les persones i institucions que, reunides al voltant de l’arquebisbe de Barcelona, donen suport explícit als nostres mitjans de comunicació. Malgrat totes les dificultats, doncs, es tracta d’un bon esperó per continuar servint tot el poble de Déu que peregrina a Catalunya.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció