En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

"Més del 90% de les prescripcions d'homeopatia és a farmàcies"

Aquest divendres A primera hora ha tractat la retirada d'alguns medicaments homeopàtics de les farmàcies, després d’un procediment d’acceptació de fins a 2008 productes homeopàtics.…

2 novembre 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest divendres A primera hora ha tractat la retirada d'alguns medicaments homeopàtics de les farmàcies, després d’un procediment d’acceptació de fins a 2008 productes homeopàtics. Però, què és ben be la homeopatia? Hi ha consens en aquest tractament d’aquest tipus de medicina? N’hem parlat amb el Dr. Joaquim Bosch, metge d’oncologia, i el Dr. Gonzalo Fernández, homeòpata i portaveu de l’Assamblea Nacional d’Homeopatia. 
"No hi ha cap retirada de medicaments", ha aclarit Gonzalo Fernández: "Aquests medicaments que l'Agència ha acceptat a tràmit per després aprovar són els que em sembla que la indústria ha presentat. Si s'aproven, estem molt contents i satisfets, perquè tenim més del 90% de les prescripcions que fem habitualment. La gent que utilitza homeopatia pot estar tranquil·la perquè amb aquests medicaments està tractada suficientment".
“Des del punt de vista cièntific", ha sostingut en una altra entrevista el metge Joaquim Bosch, "és difícil demostrar que l'homeopatia aporti alguna cosa més que un efecte placebo”, i sobre l'aprovació de 2008 productes homeopàtics, ha afegit: “Els mateixos fabricants, que són els que coneixen millor el seu producte, no saben si funcionen, el que demostra el poc rigor del tractament homeopàtic”.
Els metges han discrepat sobre els casos publicats de mala praxi mèdica vinculats a l’homeopatia, sobre l’efecte placebo i sobre els estudis científics.
També ens ha visitat el professor Daniel Ruiz-Trillo per aprendre català d’una manera divertida i amena amb el Truc Curt.
Pots escoltar A Primera Hora
Foto: Sebástian Freire

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció