En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

"Més del 90% de les prescripcions d'homeopatia és a farmàcies"

Aquest divendres A primera hora ha tractat la retirada d'alguns medicaments homeopàtics de les farmàcies, després d’un procediment d’acceptació de fins a 2008 productes homeopàtics.…

2 novembre 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest divendres A primera hora ha tractat la retirada d'alguns medicaments homeopàtics de les farmàcies, després d’un procediment d’acceptació de fins a 2008 productes homeopàtics. Però, què és ben be la homeopatia? Hi ha consens en aquest tractament d’aquest tipus de medicina? N’hem parlat amb el Dr. Joaquim Bosch, metge d’oncologia, i el Dr. Gonzalo Fernández, homeòpata i portaveu de l’Assamblea Nacional d’Homeopatia. 
"No hi ha cap retirada de medicaments", ha aclarit Gonzalo Fernández: "Aquests medicaments que l'Agència ha acceptat a tràmit per després aprovar són els que em sembla que la indústria ha presentat. Si s'aproven, estem molt contents i satisfets, perquè tenim més del 90% de les prescripcions que fem habitualment. La gent que utilitza homeopatia pot estar tranquil·la perquè amb aquests medicaments està tractada suficientment".
“Des del punt de vista cièntific", ha sostingut en una altra entrevista el metge Joaquim Bosch, "és difícil demostrar que l'homeopatia aporti alguna cosa més que un efecte placebo”, i sobre l'aprovació de 2008 productes homeopàtics, ha afegit: “Els mateixos fabricants, que són els que coneixen millor el seu producte, no saben si funcionen, el que demostra el poc rigor del tractament homeopàtic”.
Els metges han discrepat sobre els casos publicats de mala praxi mèdica vinculats a l’homeopatia, sobre l’efecte placebo i sobre els estudis científics.
També ens ha visitat el professor Daniel Ruiz-Trillo per aprendre català d’una manera divertida i amena amb el Truc Curt.
Pots escoltar A Primera Hora
Foto: Sebástian Freire

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció