En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Metges a prop teu (MET), una nova filosofia del mutualisme centrada en la persona, sobretot en la més necessitada

MET, Metges a prop teu, és el nom d'una entitat que acaba de néixer per impulsar tot un nou concepte del que són les mútues…

18 març 2015

Redacció

Comparteix
MET, Metges a prop teu, és el nom d'una entitat que acaba de néixer per impulsar tot un nou concepte del que són les mútues o els col·lectius de salut. Joan Farré Bregolat, des de la seva experiència en la gestió del món sanitari, ha posat en marxa aquesta iniciativa, com a club de salut, com a eina per fer la sanitat més propera a tothom. Una quota anual, que pot costar entre 65 i 88 euros, cobreix revisions i assistència mèdica. Joan Farré ha explicat aquest dimecres, en una entrevist a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que el projecte sanitari "vol recuperar la figura del metge de tota la vida, així com la cooperació entre tots els professionals per donar un millor servei al malalt". En aquesta línia, també ha apuntat que "es vetlla per la salut de tothom a través de tallers, sempre des d'una filosofia com la del club de salut, mitjançant l'accés a serveis que són els millors de Barcelona, amb una quota anual"
El director general de MET ha dit que la iniciativa "neix des de la convicció que els professionals de la salut han de recuperar la seva bona relació amb el malalt, com també des de la realitat d'una sanitat pública de retallades davant la qual no es troben alternatives assequibles econòmicament". D'altra banda, Joan Farré ha assegurat que "MET no és assegurança mèdica i, per tant, no pretén donar un servei d'aquest tipus a l'estil d'altres realitats". L'objectiu, segons el director general, és "recuperar l'esperit mutualista perquè tothom tingui una cobertura mèdica quan ho necessita". Farré Bregolat ha lamentat que "actualment l'alternativa a l'espera sigui pagar una quota molt alta per rebre, a sobre, un servei desvinculat entre els metges". Com a síntesi, ha afegit que "aquesta és una tercera via".
 
MET, que va començar a funcionar al setembre passat, està situat al carrer Villarroel 221 de Barcelona. Es pot demanar informació al web de MET o bé trucant al telèfon d'atenció al client: 93 410 19 70. És un nou concepte de la solidaritat en la salut, a més, avalat per una concepció cristiana, segons ha explicat Joan Farré. "Des de la fe i des de la meva implicació en catequesi i en la meva parròquia, aquest projecte té una ànima especial", ha conclòs.
Es pot escoltar aquí (des del minut 29'45") tota l'entrevista a Joan Farré Bregolat.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció