En directe

Sense distància

SOCIETAT

Metges Sense Fronteres, sobre l'atac a l'hospital de Gaza: "No s'estan respectant les mínimes normes que tenen les guerres"

Mila Font, delegada de Metges sense Fronteres a Catalunya, admet que la situació és molt complicada, però que continuen treballant sobre el terreny

18 octubre 2023

Redacció

Comparteix
Una nena atesa pels serveis mèdics després d'un bombardeig a un hospital a Gaza, el 17 d'octubre de 2023
Una nena és atesa pels serveis mèdics després d'un bombardeig a un hospital a Gaza, el 17 d'octubre de 2023 | Mohammad Abu Elsebah | DPA | Europa Press

Organitzacions de tot el món s'han desplaçat per a ajudar les víctimes de la guerra que des de fa 12 dies castiga la franja de Gaza. Una d'elles és Metges Sense Fronteres. La seva delegada a Catalunya, Mila Font, s'ha mostrat en declaracions a Ràdio Estel molt crítica amb el bombardeig d'aquesta nit a un hospital de Gaza. "No s'estan respectant les mínimes normes que tenen les guerres", que impedeixen l'atac a estructures sanitàries o ambulàncies. "És clau que no s'assetgi una ciutat amb tantíssima població civil ni que es bombardegin hospitals", ha manifestat.

A més, la falta de recursos comença a ser un problema. Font ha explicat que han consumit "en tres dies els medicaments que gastàvem en tres setmanes" i xifra en més de 10.000 els ferits a la zona en una sola setmana. L'accés a l'aigua també està sobre la taula, ja que no en queda a les botigues, i els ciutadans han de recórrer a l'aigua del mar.

"Hem consumit en tres dies els medicaments que gastàvem en tres setmanes"

La delegada a Catalunya de Metges Sense Fronteres ha dit que "cap zona de la Franja és un lloc segur per a ningú". Malgrat tot, els equips de l'ONG segueixen a la zona, amb més de 300 treballadors locals operant-hi, la seva majoria, al sud del territori per motius de seguretat.

Actualment, l'organització es troba en un moment de pausa, a l'espera de veure com es desenvolupen els fets. Preguntada per la resposta mundial al conflicte, Font veu com "la societat civil sí que s'està movent pel que passa a Gaza" però creu que s'hauria de fer molt més.

L'ONG manté la seva ajuda a Gaza a través del fons d'emergències, que se sosté amb aportacions de ciutadans. S'hi pot contribuir des de la seva pàgina web de Metges Sense Fronteres.

Entrevista a Mila Font, delegada de Metges Sense Fronteres a Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024