En directe

El Matí a Ràdio Estel

AVUI ÉS FESTA

Mimuna la Negra

Déu vos guard, amics, avui és festa. És una paràbola. La va explicar l’arquebisbe Joan Josep Omella, dijouspassat, a la Cartoixa de Santa Maria de…

26 març 2017

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa.

És una paràbola. La va explicar l’arquebisbe Joan Josep Omella, dijouspassat, a la Cartoixa de Santa Maria de Montalegre, en un recés per a capellansi diaques. Està extreta d’un llibre de pregàries del P. Henri Caffarel, elfundador dels Equips de Matrimonis de la Mare de Déu.

Era un home del desert. En una revelació li va demanar a Déu que lidigués, si arribava un dia al Cel, qui tindria al costat. El Senyor li varevelar: «Tindràs a Mimuna la Negra, que viu a tal ciutat.» L’home de Déu,atret per la curiositat, se’n va anar tot d’una a cercar-la. «On viu Mimuna laNegra?» De moment no la coneixien. Un va dir: «Ah, vós voleu dir Mimuna laBoja! La trobareu errant pels voltants.» Encara més estranyat i amoïnat, l’homede Déu va anar a cercar-la. Quan va arribar al cementiri va veure una donapregant. Prop d’ella tenia un ramat d’ovelles i llops tots pastant plegats.L’home, admirat, li va preguntar si era Mimuna. Aquesta li va respondreafirmativament. L’home li va preguntar com era possible que llops i anyellsestiguessin junts. I ella va respondre-li. «Això passa sempre que prego.» I ésque la pregària ajuda que hi hagi pau al món.

Que tingueu una bona festa.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció