En directe

La Caravana

AVUI ÉS FESTA

Mimuna la Negra

Déu vos guard, amics, avui és festa. És una paràbola. La va explicar l’arquebisbe Joan Josep Omella, dijouspassat, a la Cartoixa de Santa Maria de…

26 març 2017

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa.

És una paràbola. La va explicar l’arquebisbe Joan Josep Omella, dijouspassat, a la Cartoixa de Santa Maria de Montalegre, en un recés per a capellansi diaques. Està extreta d’un llibre de pregàries del P. Henri Caffarel, elfundador dels Equips de Matrimonis de la Mare de Déu.

Era un home del desert. En una revelació li va demanar a Déu que lidigués, si arribava un dia al Cel, qui tindria al costat. El Senyor li varevelar: «Tindràs a Mimuna la Negra, que viu a tal ciutat.» L’home de Déu,atret per la curiositat, se’n va anar tot d’una a cercar-la. «On viu Mimuna laNegra?» De moment no la coneixien. Un va dir: «Ah, vós voleu dir Mimuna laBoja! La trobareu errant pels voltants.» Encara més estranyat i amoïnat, l’homede Déu va anar a cercar-la. Quan va arribar al cementiri va veure una donapregant. Prop d’ella tenia un ramat d’ovelles i llops tots pastant plegats.L’home, admirat, li va preguntar si era Mimuna. Aquesta li va respondreafirmativament. L’home li va preguntar com era possible que llops i anyellsestiguessin junts. I ella va respondre-li. «Això passa sempre que prego.» I ésque la pregària ajuda que hi hagi pau al món.

Que tingueu una bona festa.

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024