En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Miquel Calsina, nou director de la revista «Qüestions de Vida Cristiana»

La revista Qüestions de Vida Cristiana (QVC),fundada l’any 1958 pel monjo de Montserrat P. Evangelista Vilanova, va anunciarel dijous 7 de febrer que Miquel Calsina…

11 febrer 2019

Redacció

Comparteix

La revista Qüestions de Vida Cristiana (QVC),fundada l’any 1958 pel monjo de Montserrat P. Evangelista Vilanova, va anunciarel dijous 7 de febrer que Miquel Calsina serà el nou director de la publicació.D’aquesta manera, Calsina, que és prevere de diòcesi de Girona i professor dela Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL), prendràel relleu de Francesc Torralba, i es convertirà en el quart director de lasegona etapa de QVC.

Com ha explicat la mateixa revista en un comunicat, undels principals objectius de Calsina al capdavant de QVC -la periodicitat de laqual és quadrimestral-, serà el de potenciar-la perquè sigui “un espai pertractar els grans temes i debats contemporanis, sobretot des d’una perspectivaeclesial i cristiana”. D’altra banda, el nou director també ha reconegut que apartir d’ara es farà un esforç per “arribar molt més àmpliament a cerclesdocents, culturals, religiosos i, sobretot, a les noves generacions ambinquietuds que vulguin reflexionar al voltant dels canvis que experimenta el mónactual”.

Una revista molt significativa per a Montserrat

Una de les principals característiques que defineixen l’essènciade QVC és que va ser la primera revista del seu gènere que va ser autoritzadadesprés que en la postguerra fossin suprimides totes les revistes en català.Aquest fet va fer que Montserrat l’hagi considerat sempre com una revistasignificativa d’una de les seves missions: la d’aprofundir i de fercomprensible als nostres contemporanis la fe cristiana i la visió de larealitat que se’n deriva.

L’any 2009, la Fundació Joan Maragall i QVC van arribar aun acord per iniciar una etapa conjunta, que va suposar la constitució d’unconsell de redacció vigorós i el primer nomenament d’un director no monjo. Elprimer ho va ser Ramon Pla i Arxé, posteriorment Carles Torner i FrancescTorralba, i ara és el torn de Miquel Calsina.

 

 

 

 

 

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció