En directe

Trotamundos

ACCIÓ SOCIAL

Míriam Feu: "La precarietat s'instal·la com a forma de vida"

Míriam Feu, cap d'Anàlisi Social i Incidència de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Julià, responsable de comunicats i publicacions de Càritas Diocesana de Barcelona, i…

31 maig 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Míriam Feu, cap d'Anàlisi Social i Incidència de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Julià, responsable de comunicats i publicacions de Càritas Diocesana de Barcelona, i Marta Fortuny, coordinadora general de Càritas d'Urgell, han destacat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la importància que Càritas tingui actualment estructures per ajudar el màxim nombre possible de persones a trobar feina i a tenir un habitatge digne. Fortuny ha explicat que, "en la presentació conjunta de les diòcesis d'Urgell, Lleida i Solsona, la xifra de persones ateses és 9.627, de les quals 2.204 són d'Urgell". En aquesta línia, ha destacat que "tenir una llar i poder mantenir-la és un dels problemes més grans, juntament amb el fet que incrementen les persones que demanen ajuda a Càritas mentre tenen feina precària, en el cas d'Urgell un 13 per cent".
A partir de les dades de Barcelona, unes 22.600 persones ateses el 2017 (un 1 per cent més que els 2016) i el 53 per cent de llars ateses no prou dignes, Míriam Feu ha destacat que "s'instal·la la precarietat com a forma de vida, com es veu en el fet que, des del 2007, les persones ateses s'han duplicat de llarg i els serveis prestats s'han multiplicat per 4" els últims 10 anys. Igualment ha comentat que "existeix una realitat d'exclusió de persones i famílies que no veuen que la situació millori, tot en una relació amb les dificultats estructurals del nostre model socioeconòmic, que no genera oportunitats per a tothom". La responsable de Càritas ha recordat, a més, que "el 17 per cent dels qui demanen ajuda tenen una feina precària".
I Jordi Julià ha subratllat que "l'acompanyament de Càritas cada vegada és més gran per a les famílies en tots els àmbits de la seva vida, des de l'habitatge fins a trobar feina, i la diocesana de Barcelona intenta arribar a les principals necessitats en els seus 7 programes". El responsable de Comunicació ha dit que "l'acció cristiana no només es basa en la doctrina eucarística, sinó també en els fets, en l'ajuda a les persones més febles". En el programa 'El Mirador de l'actualitat', parlarem de les actuals necessitats personals, familiars i socials en un moment de màxima dificultat després de la crisi econòmica a Catalunya, a través de l’acció de Càritas. Finalment, els participants en el col·loqui han animat tothom a fer una aportació econòmica en la col·lecta d'aquest diumenge, solemnitat del Cos i la Sang de Crist.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 31 de maig.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció