En directe

La veu dels animals

ACCIÓ SOCIAL

Míriam Feu: "La precarietat s'instal·la com a forma de vida"

Míriam Feu, cap d'Anàlisi Social i Incidència de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Julià, responsable de comunicats i publicacions de Càritas Diocesana de Barcelona, i…

31 maig 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Míriam Feu, cap d'Anàlisi Social i Incidència de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Julià, responsable de comunicats i publicacions de Càritas Diocesana de Barcelona, i Marta Fortuny, coordinadora general de Càritas d'Urgell, han destacat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la importància que Càritas tingui actualment estructures per ajudar el màxim nombre possible de persones a trobar feina i a tenir un habitatge digne. Fortuny ha explicat que, "en la presentació conjunta de les diòcesis d'Urgell, Lleida i Solsona, la xifra de persones ateses és 9.627, de les quals 2.204 són d'Urgell". En aquesta línia, ha destacat que "tenir una llar i poder mantenir-la és un dels problemes més grans, juntament amb el fet que incrementen les persones que demanen ajuda a Càritas mentre tenen feina precària, en el cas d'Urgell un 13 per cent".
A partir de les dades de Barcelona, unes 22.600 persones ateses el 2017 (un 1 per cent més que els 2016) i el 53 per cent de llars ateses no prou dignes, Míriam Feu ha destacat que "s'instal·la la precarietat com a forma de vida, com es veu en el fet que, des del 2007, les persones ateses s'han duplicat de llarg i els serveis prestats s'han multiplicat per 4" els últims 10 anys. Igualment ha comentat que "existeix una realitat d'exclusió de persones i famílies que no veuen que la situació millori, tot en una relació amb les dificultats estructurals del nostre model socioeconòmic, que no genera oportunitats per a tothom". La responsable de Càritas ha recordat, a més, que "el 17 per cent dels qui demanen ajuda tenen una feina precària".
I Jordi Julià ha subratllat que "l'acompanyament de Càritas cada vegada és més gran per a les famílies en tots els àmbits de la seva vida, des de l'habitatge fins a trobar feina, i la diocesana de Barcelona intenta arribar a les principals necessitats en els seus 7 programes". El responsable de Comunicació ha dit que "l'acció cristiana no només es basa en la doctrina eucarística, sinó també en els fets, en l'ajuda a les persones més febles". En el programa 'El Mirador de l'actualitat', parlarem de les actuals necessitats personals, familiars i socials en un moment de màxima dificultat després de la crisi econòmica a Catalunya, a través de l’acció de Càritas. Finalment, els participants en el col·loqui han animat tothom a fer una aportació econòmica en la col·lecta d'aquest diumenge, solemnitat del Cos i la Sang de Crist.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 31 de maig.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció