En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Missatge de Francesc al poble cubà: "Vull compartir la fe i l'esperança, perquè Déu no ens abandona"

Francesc vol compartir la fe i l’esperança amb el poble cubà. Així ho diu en un missatge adreçat als ciutadans de Cuba, país que el…

18 setembre 2015

Redacció

Comparteix
Francesc vol compartir la fe i l’esperança amb el poble cubà. Així ho diu en un missatge adreçat als ciutadans de Cuba, país que el pontífex visitarà a partir d'aquest dissabte i fins dimarts vinent. Després, recordem-ho, viatjarà als Estats Units, on canonitzarà a Washington el mallorquí Fra Juníper Serra i presidirà, fins al diumenge 27, l’Encontre Mundial de les Famílies. Ara, des de Ràdio Estel, prenem nota d’una petició que ens fa el Sant Pare: pregar per ell.
El Papa s’adreça al poble cubà en un videomissatge, publicat a la web de la Conferència Episcopal de Cuba, i difós a poques hores de l’inici d’un viatge a l’illa caribenya que el pontífex entén com una oportunitat per "compartir la fe i l'esperança els uns amb els altres" i animar els creients cubans a "ser conscients que Déu sempre ens estima, no ens abandona mai i ens dóna una nova esperança i una nova vida". En aquesta línia, Francesc ha recordat que la visita és "per portar la misericòrdia i la tendresa de Déu, i ha animat els cubans a ser missioners d’aquesta misericòrdia, la del Déu sense límits". El Sant Pare, a més, ha assegurat que visitarà el santuari de la Mare de Déu del Cobre, patrona de Cuba, "com un pelegrí més".
La Conferència Episcopal Espanyola estarà representada, en la primera escala d’aquest viatge americà del Sant Pare, per l’arquebisbe castrense Juan del Río i pel secretari i portaveu, José María Gil Tamayo. Tots dos assistiran aquest cap de setmana als actes centrals dins les primeres hores d’estada de Francesc a Cuba. Després, el bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, serà el representant de l’episcopat espanyol a la canonització de Fra Juníper Serra, d’origen Mallorquí, dimecres vinent dia 23 al santuari de la Immaculada Concepció de Washington. 
La delegació serà més gran, una trentena de persones, en la Trobada Mundial de les Famílies del 24 al 27, és a dir a finals de la setmana vinent, a Filadèlfia, també als Estats Units. Estarà encapçalada pel bisbe de Bilbao i president de la Subcomissió per a la Defensa de la Família i la Vida, Mario Iceta, l’arquebisbe emèrit de Madrid, Antonio María Rouco Varela, l’arquebisbe de Burgos, Francisco Gil Hellín, i el bisbe auxiliar de Pamplona, Juan Antonio Aznares. També viatgen el director del Secretariat de la Comissió d’Apostolat Seglar, Antonio Cartagena, i el de la Subcomissió de Família i Vida, Fernando Herrera. Tot el grup espanyol es completa amb sacerdots, religiosos, religioses, laics i laiques vinculats a la Pastoral Familiar.
El pontífex empatitza amb la ciència

El Papa ha rebut aquest divendres la presidenta de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Anne Brazeur, i després s’ha reunit amb els participants en el Simposi de l’Observatori Astronòmic Vaticà de Castel Gandolfo. El Sant Pare ha nomenat precisament director d’aquest observatori el jesuïta Guy Joseph Consolmagno, que ja era membre de la institució científica i president de la seva fundació.
En un discurs adreçat als 38 participants en el Simposi Internacional de la Specola Vaticana, que s’ha acabat tot just aquest divendres, el Sant Pare ha assegurat que "l'Església i els seus pastors abracen, encoratgen i promouen l'autèntica ciència". El Simposi ha estat organitzat en ocasió del vuitantè aniversari de fundació de l'observatori astronòmic. Després d'afirmar que "tot l'univers material és un llenguatge de l'amor de Déu", el Papa ha esmentat sant Ignasi de Loiola, un home que "entenia molt bé aquest llenguatge" –ha afegit- ja que afirmava "que el seu consol més gran era mirar el cel" perquè això li feia "augmentar el seu desig de servir el Senyor". El Papa ha subratllat, en aquesta línia, que simposis com aquest han de servir per fomentar "el diàleg entre ciència i religió”, un diàleg que ha de continuar i progressar en profunditat i amplitud", com ja afirmava Joan Pau II.
Ecumenisme aquests dies de tu a tu: un pastor evangèlic amb el  Papa
Marcelo Figueroa, membre de l’Església Presbiteriana Sant Andreu, biblista i teòleg protestant, ha explicat en declaracions a Ràdio Vaticana la seva relació amb el Papa Francesc. El Pastor Figueroa, un referent evangèlic en el diàleg ecumènic a l’Argentina, després d’haver estat aquests dies a Roma, on ha conviscut uns dies amb el Sant Pare, ha qualificat d’urgent el diàleg i la necessitat que les religions facin créixer la seva amistat, després de nombroses males experiències d'enemistat.bA Buenos Aires i fins a l’any 2010, Marcelo Figueroa havia dialogat sovint amb Jorge Mario Bergoglio i amb el rector jueu del Seminari Rabínic Llatinoamericà, Abram Skorka.
El Vaticà ja acull una família de refugiats sirians
El Servei Pontifici d’Almoines diu, en en comunicat publicat avui, que des de fa alguns dies la comunitat parroquial de Santa Anna, al Vaticà, ja acull una família de pròfugs (pare, mare i dos fills). Són sirians, cristians de ritu melquita catòlic, del Patriarcat d'Antioquia, arribats des de Damasc, ciutat de la qual han fugit a causa de la guerra i van arribar a Itàlia precisament el diumenge 6 de setembre, tot just quan el Sant Pare, durant l'Angelus, feia una crida perquè cada parròquia, comunitat religiosa, monestir o santuari acollís una família. Els quatre membres de la família s'allotgen en un apartament del Vaticà, a prop de la basílica de Sant Pere. El procediment de sol•licitud de protecció internacional per a ells s'ha posat en marxa immediatament. Pel que fa a l'acollida de la segona família per part de la parròquia vaticana de Sant Pere, el mateix Servei d’Almoines no pot facilitar cap notícia fins que no es compleixin els requisits necessaris.
I pel que fa a les previsions, recordem que demà dissabte comença el viatge apostòlic del papa Francesc a Cuba i els Estats Units. L’expedició sortirà de l’aeroport romà de Fiumicino a un quart d’onze del matí. L’arribada a l’Havana està prevista per a tres quarts de 10 del vespre, hora catalana. Hi haurà una recepció a l’aeroport de la capital cubana fins a tres quarts d’onze. Diumenge, Francesc resarà l’Àngelus igualment a l’Havana, en un acte que començarà a les 3 de la tarda, hora nostra, i durarà fins a un quarts de 6 de la tarda. Dilluns continuaran les activitats del pontífex a l’illa caribenya.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

 

 

 

 

 

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció