En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Missatges lligats: El Papa defensa "el diàleg interreligiós que promou la pau" i assegura que "Déu no exclou ningú"

Francesc ha connectat aquest dimecres dos missatges diferents amb una línia de continuïtat, que és la del fet que tots els éssers humans tenim una…

4 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha connectat aquest dimecres dos missatges diferents amb una línia de continuïtat, que és la del fet que tots els éssers humans tenim una dignitat i no hem de ser discriminats. En una trobada amb una entitat de diàleg interreligiós procedent de Jordània, el Papa ha dit que "aquest diàleg és imprescindible perquè promou la pau amb la paraula, amb el cor i amb les mans". Després, ja a l’audiència general, ha recordat que "Déu no exclou ningú". Paraules clares en uns moments de gran aportació religiosa al món.
El Papa ha comentat aquest dimecres la Paràbola de l’Ovella Perduda. En l’audiència general a la Plaça de Sant Pere, Francesc ha destacat que "Déu no exclou ningú, fins i tot encara que una persona s’allunyi d’ell i s’exclogui o es perdi". A partir d’aquesta també anomenada Paràbola del Bon Pastor, narrada per Jesús, el Sant Pare ha dit que "ha de provocar en tothom una seriosa reflexió sobre com vivim la nostra fe, i no ha d’escandalitzar ningú". Ha afegit que "el Bon Pastor sempre surt a buscar l’ovella perduda". En aquesta línia, Francesc ha qualificat la situació descrita en l’Evangeli de "poc creïble, fins i tot contradictòria o paradoxal", però ha aclarit que, "al darrere, hi ha un amor immens". Finalment el pontífex ha assegurat que "tots som, d’alguna manera, aquella ovella desviada".
En un altre moment d’aquesta audiència general, el Papa ha dit que, "amb Maria, tots som missioners de l’amor de Crist". Francesc ha dit que "estar en mans de Maria és estar en bones mans", i ha afegit que Jesús “és l’únic i veritable pastor que ens acompanya". Coincidint amb l’inici del mes de maig, el bisbe de Roma ha recordat la celebració, aquest dimarts 3 de maig, de la Mare de Déu reina de Polònia. Adreçant-se als pelegrins d’aquest país, els ha animat a "seguir comptant amb la intercessió de Maria pel progrés, la pau i la concòrdia entre els polonesos". També Santa Maria ha estat present en la salutació als joves, als malalts i a les parelles que s’acaben de casar.
Reunió amb els participants en una trobada pel diàleg interreligiós
"Diàleg interreligiós per promoure la pau: paraula, cor, mans". Aquest ha estat el nucli d’un encoratjador missatge del Papa Francesc adreçat aquest mateix dimecres al matí, en una audiència especial, als participants en la quarta trobada del Royal Institute for Interfaith Studies d’Amman, la capital de Jordània. Les sessions, promogudes pel Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós, s’han centrat en el tema dels valors compartits per creients i ciutadans en la vida social i política. En la reunió amb el Sant Pare, hi eren el cardenal Jean-Louis Tauran, president del dicasteri vaticà, i el príncep de Jordània El Hassan bin Talal, fundador de l’institut per promoure les relacions entre el cristianisme i l’Islam.
El pontífex, després de recordar el viatge que va fer a Jordània ara fa dos anys, del  qual ha dit que guarda "un preciós record", ha defensat el diàleg i l’ha definit, referint-se a aquesta trobada, com "la sortida amb la paraula d’un mateix per escoltar la de l’altre". Francesc també ha assegurat que els creients de totes les religions "tenen un Pare comú i, per tant, són germans". Finalment ha demanat a la delegació jordana que pregui per ell, alhora que ha promès fer el mateix pels membres del grup.
Interessant missatge a una confederació de cooperatives
D'altra banda, en un videomissatge adreçat a l’assemblea de l’associació Confcooperative, que es fa aquests dies a Roma, el Papa diu que “les cooperatives han de promoure l’economia de l’honestedat, davant les versions falses d’aquestes organitzacions empresarials”. Francesc recorda que “les famílies no poden quedar-se soles, sinó que cal conciliar-les amb les feines”, alhora que anima les persones implicades en aquest sector a "buscar noves solucions per ajudar la institució familiar".
A més de recordar la crida social que fa defensant la família a través de l'exhortació Amoris Laetitia, el Papa aposta, en aquest mateix missatge, per "la promoció del desenvolupament, la justícia i la pau, valors que han d’anar junts en aquests temps de migracions desesperades, terrorisme sense fronteres i retrocés de l’economia mundial". Igualment el Sant Pare assegura que els membres de les cooperatives "són cridats especialment a construir el bé comú a través de la solidaritat, que comença pels socis"
En aquesta línia, diu que, “dins la cooperativa, creix la fraternitat emmarcada en una missió que cal viure i compartir amb els altres”. Finalment, el pontífex expressa el seu desig que, ara que vivim l’Any de la Misericòrdia, “el compromís de les cooperatives es converteixi, per la seva importància, en una expressió d’aquesta misericòrdia”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 4 de maig.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció